Rekordstor messe for juletræer og pyntegrønt

På Langesømessen tager skovdyrkerne forskud på julens mange glæder.

På torsdag er det jul på Fyn. Der er udsigt til både juletræer, julemænd, nisser og massevis af små og store maskiner, når Langesømessen torsdag kl. 9.00 slår dørene op for Europas største fagmesse for juletræer og pyntegrønt.

Vanen tro er det med en skøn kombination af maskiner og underholdning, når Langesø Skovbrug for 24. gang lægger jord til messen, der trækker besøgende til fra både Danmark, Tyskland, Østrig, Holland, Frankrig og mange andre lande.

Messe med vokseværk

Selvom messen allerede er Europas største af sin art, vokser den stadig.

Så sent som sidste år blev der sat rekord i besøgstal med over 3.000 besøgende. Og der er yderligere vækst på vej.

»Forrige år havde vi 2.700 besøgende, sidste år kom der 3.000, og i år regner vi med at nå et besøgstal i størrelsesordenen 3.100,« siger Kirsten Sørensen fra Langesø Skovbrug.

»Dertil kommer, at alle de normale standpladser igen i år er udsolgt. Derfor har vi endnu en gang har skaffet ekstra pladser til udstillerne - pladser som også er helt udsolgt,« siger hun.

De sidste nye pladser er blevet til ved, at nogle vandlidende områder tæt på søen er blevet drænet. Med de nye pladser kommer antallet af udstillere i år op på omkring 150.

På messen viser udstillerne nyt inden for alt, hvad der er brug for til produktion af juletræer og pyntegrønt.

DM i udkørsel

Som sædvanlig holdes DM i ’Udkørsel’. Mesterskabet arrangeres af Dansk Skoventreprenør Forening. Det foregår lige bag Café Sequoia-lunden, hvor der er skovet et stykke skov til formålet.

Ved mesterskabet dystes i disciplinerne tårnbygning og præcisionslæsning med terræntransport. Startskuddet for konkurrencen lyder kl. 9.30, og der er præmieoverrækkelse kl. 15.00.

Flere parkeringspladser

Med de mange besøgende og det stigende besøgstal har det ind imellem været svært at finde en parkeringsplads forholdsvis tæt ved en af indgangene til messen.

For at bedre parkeringsforholdene og øge antallet af parkeringspladser for de mange besøgende blev der allerede sidste år anlagt ekstra parkeringspladser, der hvor Danmarksmesterskabet i udkørsel tidligere fandt sted.

Se liste med udstillere på Langesømessen og kort over området på bagsiden af denne temaavis.

Faktaboks

Skovmessen

  • 20. august kl. 9:00-17:00
  • Entre 150 kr. Spisebillet 145 kr. 
  • Langesøvej 1445462 Morud
  • 150 udstillere. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle