Søren Gade:Vi »forhandler« ikke

Politikerne »forhandler« - Landbrug & Fødevarer »påvirker«. Men i øvrigt er det en ligegyldig strid om ord, mener Søren Gade.

Temperamentet kom et kort øjeblik i kog, da Landbrug & Fødevarers adm. direktør, Søren Gade, ved sidste uges landsformandsmøde svarede på spørgsmål fra et par skeptiske lokalformænd.

Formændene ville sikre sig, at Landbrug & Fødevarer ikke »forhandler« med politikerne, endsige »indgår forlig« med ministre bag om ryggen på Folketingets mest landbrugsvenlige fødevareordførere.

Bege dele er påstande, som Bæredygtigt Landbrug uge efter uge gentager i læserbreve, i medlemsbreve og på foreningens hjemmeside.

Den viden fik Søren Gade på barrikaderne. Han understregede, at det er op til politikerne at »forhandle«, mens interesseorganisationer som Landbrug & Fødevarer forsøger at påvirke gennem lobbyarbejde.

»Beklikker troværdighed«

Når det er sagt, mente han, er det er »for pylret« at hænge sig i, om en minister har brugt det ene eller andet ord for at beskrive, at Landbrug & Fødevarer har haft indflydelse på et resultat. For det er jo sådan set det, der er meningen.

»Men desværre er der nogen, der bruger enhver lejlighed til at beklikke alt, hvad Landbrug & Fødevarer gør, vores motiver og vores troværdighed,« siger Søren Gade.

»Rønnebærrene er sure«

Søren Gade erkender, at den konstante smædekampagne fra Bæredygtigt Landbrug, senest i forbindelse med udfaldet af vækstplanen for fødevarer, som ifølge BL er blevet en realitet »på trods af« Landbrug & Fødevarers arbejde, slider på medarbejderne i Landbrug & Fødevarer.

»Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, det ikke påvirker. Men som deres direktør ved jeg jo, at de gør en kæmpe indsats hver eneste dag. Så må vi leve med, at nogen har valgt at bruge deres vågne timer på at beklikke Landbrug & Fødevarer. Vi bruger vores vågne timer på at arbejde for landbrugets rammevilkår,« siger Søren Gade.

Han finder det særlig ødelæggende for L&Fs arbejde, at BL angriber navngivne medarbejdere i offentligheden.

»Det hører ingen steder hjemme, og det er særdeles skadeligt for arbejdsglæden og motivationen hos loyale medarbejdere, der passer deres job.«

 

»Hvorfor tager Landbrug & Fødevarer ikke bare til genmæle?«

»Hvis vi valgte at gå i »krig« med nogle ganske få mennesker, ville det suge energien ud af vores organisation. Så hellere bide tænderne sammen og ignorere dem,« mener Søren Gade.

Han mener, Bæredygtigt Landbrugs adfærd dybest set er udtryk for, at »rønnebærrene er sure«, fordi foreningen har sat sig uden for politisk indflydelse ved at se stort på randzoneloven.

LandbrugsAvisen har onsdag forsøgt at indhente en kommentar fra BL-direktør Vagn Lundsteen og formand Flemming Fuglede. Det lykkedes ikke at træffe nogen af dem.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle