Vækst og indtjening uden for landets grænser

Tilbage i februar offentliggjorde DLG sit hidtil bedste regnskab, hvor bundlinjen rundede 570 mio. kr.

En af de helt store pengestrømme kom fra Tyskland, hvor grovvarekoncernen hentede hele 61 pct. af overskuddet. Udsigten til lignende resultater har i det forgangne år fået CEO Hundebøll og co. til at satse endnu hårdere på vækst syd for den dansk-tyske grænse, og det tyske marked er fremadrettet en af grundstenene i DLG-koncernens nye strategi.

Det har bl.a. udmøntet sig i en række tyske opkøb, herunder en større ejerandel af den tyske energiforretning Team AG, to olieforretninger og et større kornanlæg. Alene de to olieopkøb øger selskabets årlige omsætning med over en milliard kroner.

Hos Danish Agro var der i 2016 lagt op til pause efter et hav af opkøb gennem de senere år. Men pause til trods opnåede Christian Junker stadig sit proklamerede mål om en årlig vækst på 10 pct., da Karise-koncernen kom ud af 2016 med en rekordhøj omsætning på 31,5 mia. kr., bl.a. med en hjælpende hånd fra tyske Ceravis AG, som blev konsolideret ind for hele året.

Fælles for de to koncerner var dog, at en lavere høst i 2016 gjorde et indhug i toppen af regnskaberne. Når man kigger længere ud i grovvarebranchen, er der dog også flere gode resultater, men ikke de store overraskelser. Foruden DLG og Danish Agro kommer også Brdr. Ewers ud med et rekordstort plus på 48,3 mio. kr. og et driftsresultat, der er fordoblet på bare to år. Også hos den næststørste private grovvare, Hornsyld Købmandsgaard, endte året med et plus på 25 mio. kr. for koncernen. Ifølge ledelsen her var året et driftsår uden de store uforudsete plusser og minusser.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle