Brøns på Agromek med "rullemarie"

Brøns Maskinforretning har op til Agromek fået importen af en fjernbetjent tysk slagleklipper.

På standen står den og putter sig beskedent mellem nogle af Amazones helt store maskiner. Men nyhedsværdien er i hvert fald i top, for det var først i sidste uge, at Brøns Maskinforretning fik den endelige aftale om import af maskiner fra den tyske producent Köppl.

"Köppl er en tysk familievirksomhed i Bayern, og producenten fremstiller selv 85 procent af maskinens komponenter, også gearkasser og hydraulik", siger Henrik Svennild fra Brøns Maskinforretning.

Motoren på slagleklipperen er en to-cylindret 23-hestes Briggs & Stratton.

"Maskinen er hydraulisk trukket på bælterne, men med mekanisk PTO, fuldstændig som store, moderne traktorer", siger Henrik Svennild.

Slagleklipperen har en arbejdsbredde på 140 cm, men fås også i en 120 cm version. Indtil videre styres den med fjernbetjening, men fabrikken arbejder på en autonom, selvkørende version, som skulle komme næste år.

"Den vejer mindre end 600 kg, så den er også meget skånsom mod underlaget. Vægtfordelingen kan styres med fjernbetjeningen, og den har også en såkaldt straight-ahead funktion, så den holder kursen ved sidehæld", siger Henrik Svennild, der ikke har noget præcist bud på det forventede salg af maskinen, der også fås med bl.a. sneudstyr, grenknusere og stubfræsere.

Emneord

agromek

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle