Coop vil gøre landbrugets fødevareproduktion mere klimavenlig

Forbrugerne kan investere penge i fødevareproducenternes klimaidéer, så de bliver til virkelighed. Det er idéen bag projektet Coop Crowdfunding, som er lavet sammen med den grønne tænketank Concito.

Forbrugerne kan nu komme på banen i fødevareproducenternes vej mod en grønnere og mere klimavenlig produktion af fødevarerne. Det er initiativet bag Coop Klimafunding, som er lavet i et samarbejde med den grønne tænketank Concito. Det skriver Coop i en pressemeddelelse.

"Hver gang du putter en vare i kurven i supermarkedet, træffer du et valg, og rigtig mange forbrugere vil gerne træffe det mest klimavenlige valg. Problemet er bare, at vi ikke kun skal ændre måden, vi spiser på, men også måden, maden bliver produceret på, hvis vi skal lykkes med at reducere CO2-udledningen. Derfor har vi skabt Coop Klimafunding,” siger Nicolai Jæpelt, Chef for Coop Klimafunding, som står bag initiativet.

Alle kan lave en klimafunding

Forskellige fødevareproducenter kan melde sig til klimafundingen, hvis de har en idé til at producere mere klimavenligt. Det har det økologiske landbrug Rabarbergården gjort.

De forsøger i forvejen at producere deres fødevarer med et lavt klimaaftryk, men i deres gårdbutik kan de gøre mere, for også at opbevare fødevarerne mere klimavenligt. De vil derfor gerne have samlet 125.000 kroner, så deres køleskabe og belysning i gårdbutikken kører via vedvarende energi.

"For os giver det ikke mening at gøre os umage med at producere råvarer med et lavt klimaaftryk, for så at lægge produkterne på køl i en butik med køleskabe, der sluger strøm fra el-nettet, og en butik, der bruger træpiller som opvarmning", siger Louise Køster, som er den ene ejer af Rabarbergården.

Alle fødevareproducenter kan ansøge om at rejse en klimafunding til et projekt, som forbrugerne så kan investere i. Det hele foregår på Klimafundingens hjemmeside.

Faktaboks

Fakta

  • Alle fødevareproducenter kan ansøge om at oprette en klimafunding
  • Coop og den grønne tænketank Concito står i fællesskab bag initiativet Coop Klimafunding, som har hjulpet 40 fødevareproducenter med at klimaoptimere deres virksomhed gennem et rådgivningsforløb.
  • Alle tilmeldte får overordnet rådgivning og sparring med Concito, sparring og inspiration om klima, crowdfunding og test af nye løsninger, eksponering til Coops medlemmer, mulighed for finansiering gennem crowdfunding og adgang til 2-3 workshops med Coop og Concito.
  • Projektet varer fra slut august 2021 til oktober 2021.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle