Danæg køber finsk pakkeri

Danæg, der er ejet af DLG, har opkøbt et finsk pakkeri for at styrke sin position på det finsk æggemarked.

Den danske Danæg-koncern har købt yderligere 76 procent af det finske pakkeri Munax OY – et selskab, som Danæg i forvejen ejer 24 procent af.

Dermed overtager Danæg-koncernen det fulde ejerskab af den finske virksomhed.

Danæg-koncernen har efter opkøbet af Munax aktiviteter i Danmark, Sverige og Finland med ca. 350 ansatte fordelt på fem forskellige produktionsfaciliteter.

Med det finske opkøb håber Danæg at kunne udvikle sin position som markedsledende på det nordiske marked for æg, fremgår det er en pressemeddelelse fra selskabet. Danæg har i fem år ejet lige under en fjerdel af det finske pakkeri.

"Vi er igennem de senere år kommet tæt på Munax og har lært det finske ægmarked rigtig godt at kende, og vi vurderer, at vi med opkøbet af Munax kan øge vores generelle eksport og samtidigt komme til at spille en endnu større rolle - ikke bare i Finland, men også i Norden", udtaler koncernchef i Danæg, Jann Dollerup Vig Jensen og fortsætter:

"Opkøbet af Munax passer perfekt ind i vores samlede strategi, hvor vi netop har fokus på at vækste i Norden bl.a. gennem opkøb af udvalgte virksomheder, udvikling af nye innovative produkter samt styrkelse af eksporten ud af vores hjemmemarkeder. Vi ser derfor meget frem at integrere selskabet yderligere i vores koncern". 

Danæg amba ejes af DLG og andelshaverne – det vil sige aktuelt 62 danske og svenske landmænd, der leverer æg til selskabet.

Munax OY, der blev etableret i 2003, omsætter for 45 mio. euro årligt og har i dag ca. 100 ansatte. MEd opkøbet kommer omsætningen i Danæg-koncernen til at vokse til 1,5 mia. kr. (200 mio. euro).

DLG har også netop opkøbt et finsk selskab, der laver vitamin- og mineralløsninger til husdyr, sammen med den amerikanske partner Alltech.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle