Danbred kunne have undgået millionpakke til fyret direktør

Eksperter vurderer at det havde været inden for rammerne at bortvise drektør

Det havde formentlig været inden for loven at bortvise Danbreds tidligere administrerende direktør, som havde udsat kvindelige ansatte for krænkende adfærd.

Det skriver mediet Finans

Det havde betydet en lavere fratrædelsesbetaling i stedet for den de knap 7 millioner kroner, som daværende formand Christian Junker og den afskedigede direktør Thomas Muurmann Henriksen blev enige om, at sidstnævnte skulle have i forbindelse med fyringen.

Men en bortvisning havde været inden for de juridiske rammer, vurderer tre advokater over for mediet Finans.

- Det primære er, om det er væsentlig misligholdelse eller ikke væsentlig. Og selvom der er klare interne retningslinjer, skal man stadig lave væsentlighedsvurderingen. Men hvis der er tale om befølinger, gentagne forhold og det er mod personers ønske, vil vurderingen formentlig være, at det er væsentligt og kan berettige en bortvisning, siger Jakob S. Johnsen, der er partner i advokatfirmaet HjulmandKaptain og ekspert i ansættelsesret, til Finans, uden at han forholder sig til den konkrete sag, men kun de generelle regler.

Christian Junker har ikke ønsket at kommentere sagen over for Finans, og Jens Bigum, der var den ene af Danbreds to daværende næstformænd, pointerer over for Finans, at Thomas Muurmanns fratrædelsespakke svarer til vilkårene i hans kontrakt.

Det er ikke lykkedes Finans at få en kommentar fra Thomas Muurmann Henriksen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle