Danish Crown hæver noteringen: Nu ringer kunderne til os

Svinenoteringen for uge 11 stiger for både slagtesvin og søer.

Danish Crown hæver noteringen for både slagtesvin og søer - begge med 20 øre. Hos slagtesvin ender prisen på 8,70 kr. pr. kg. i uge 11 og for søer er prisen hævet til 5, 30 pr. kg. 

Det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse. 

En ny virkelighed begynder så småt at åbenbare sig for indkøberne rundt omkring i Europa. Udbuddet af kød af faldende, og priserne begynder så småt at flytte sig.

"I løbet af den sidste uge er vi gået fra, at vi i høj grad skulle ringe til kunderne til, at det nu først og fremmest er kunderne, der ringer til os. Det er en helt ny virkelighed, og det er et klart tegn på, at psykologien i markedet er ved at vende", fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Der er i øjeblikket en god efterspørgsel på forender, nakker, bove og brystflæsk, mens kamme, bacon og skinker flytter sig lidt langsommere i markedet.

"Forbruget af både bacon og skinker vil stige, når foråret får fat rundt omkring i Europa, og vi er faktisk nået et punkt, hvor efterspørgslen på bove er så stor, at det begynder at trække priserne op på skinker", siger Lars Albertsen

Til landene udenfor Europa er der et godt salg til Kina og en stabil eksport til Japan.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle