Danish Crown: Vi leverer, stort set som planlagt til faste kunder

Et rimeligt stabilt marked holder svineprisen uændret.

Danish Crowns svinenotering er uændret for uge 34. 

Derved ligger afregningen til slagtesvineproducenterne på 10,50 kr. pr. kg. for 7. uge i træk. 

Sonoteringen ligger fortsat på 4,90 kr. pr. kg. 

Tillægget for økologiske slagtesvin sænkes med 0,75 kr. pr. kg. til 24, 40 kr. pr. kg. i samlet afregning at det samlet en hel krone over denne og næste uge. 

Frilandssvin ligger uændret på 15,75 kr. pr. kg.

Det europæiske marked for grisekød er fortsat præget af ferieperioden i Sydeuropa, hvor mange aktører i forædlingsindustrien først vil være tilbage på fuld kraft i løbet af den kommende uge.

"Markedet er rimelig stabilt. Aktiviteten i foodservice sektoren er fortsat på et lavt niveau. Restauranter og cafeer er fortsat ikke oppe i gear. Der er ingen tilskuere til sportsevents, koncerter er aflyst, og det samme gælder mange af de traditionsrige byfester i Mellemeuropa, og det kan mærkes på efterspørgslen", siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.
 
Der er en pæn efterspørgsel på forender, bove og nakker. Afsætningen af kamme, bacon og brystflæsk er stabil, mens priserne på skinker typisk for årstiden siver lidt, fordi de store kunder i Sydeuropa har droslet ned i ferieperioden.
 
"Nedlukningen i Ringsted har selvfølgelig givet os nogle udfordringer salgsmæssigt, men indtil videre har vi evnet at levere stort set som planlagt til vores faste kunder, og det er helt essentielt på både kort og lidt længere sigt", siger Lars Albertsen. 
 
Til landene udenfor Europa er der fortsat en stabilt salg til både Kina og Japan.    

 

 


Obs. opdateret kl. 133.25 med tillæg for friland og økologiske svin.  

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle