Danish Crown vil gerne hjælpe Ticans grise - på sigt

Tican forventer ikke af egen kraft at kunne nedbringe slagtepukkel. Danish Crown håber at kunne åbne for optag snart.

Danish Crown er umiddelbart friske på at aftage nogle af de leverandører - og deres grise - som Tican efter snart et år med stor slagtepukkel fortsat kæmper på at få slagtet.

Torsdag måtte Tican melde ud, at leverandørerne til slagterierne i Brørup og Thisted stort set alle har skruet op til det maksimale i deres kontrakter, og at det betyder, at slagteriet trods maksimal kapacitet og overarbejde reelt ikke kan nedbringe slagtepuklen, medmindre at nogle leverandører vælger at gå til anden side.

Dette vil i praksis sige at de skal skifte til at være andelsejere i Danish Crown.

Efter i en årrække at have bejlet intenst efter nye andelsejere til ledig kapacitet i Danish Crown, smækkede Danish Crown dog i september transfer-døren effektivt i, da afrikansk svinepest blev opdaget i Tyskland.

Denne uge åbnede koncernen så et vindue på klem med meldingen om snarlig afskaffelse af B-grise-systemet, samt at man forventer at åbne for ventelisten senere på året.

Erik Bredholt, formand for bestyrelsen i andelsslagteriet vil da heller ikke love, at man kan aftage grise, så Tican kan få løst deres problemer lige med det første.

”Vores fokus ligger lige nu på at servicere vores andelsejere, men vi gør, hvad vi kan for at tage ansvar", udtaler Erik Bredholt i en kommentar.

"Vores løft af kapacitet begynder at flytte noget, så forhåbentlig kan vi snart åbne for de første nye andelsejere fra ventelisten".

Ifølge Erik Bredholt har selskabet pt. omkring 70 landmænd på venteliste med i alt omkring 600.000 grise.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle