Danmarks største varmepumpeanlæg åbner hos Hamlet Protein

Proteinfabrik starter her i december med at levere overskudsvarme til tusindvis af husstande.

Nu åbner Danmarks største varmepumpeanlæg hos Hamlet Protein i Horsens, der producerer vegetabilsk foderprotein til unge dyr.

I dag, onsdag d. 18. december, har det nye anlæg officel åbning. Her bliver overskudsvarme fra produktionen af specialforarbejdet sojaprotein omsat til fjernvarme, som allerede fra første år vil være i størrelsesordenen 70.000 MWh. Det skriver Hamlet Protein i en pressemeddelelse.

Det er Fjernvarme Horsen, der skal stå for den daglige drift.

Det svarer til forbruget for ca. 3.300 husstande, og i takt med, at fjernvarmenettet i Horsens bliver udbygget de kommende år.

"Vi arbejder hele tiden på at reducere vores CO2-aftryk. Med dette projekt er den største gevinst uden tvivl i forhold til miljøet, nu hvor borgere fremover vil få fjernvarme fra restvarmen i vores produktion. Det reducerer behovet for importeret biobrændsel eller naturgas og er dermed en langt mere bæredygtig varmekilde", siger Stig Victor Petersen, operations director i Hamlet Protein.

Hamlet Protein, der har hovedsæde i Horsens, har i 25 år produceret og leveret sojabaserede proteiner til unge produktionsdyr som grise, kyllinger og kalve i det danske landbrug.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle