Danske svineproducenter til Fødevareformand: Vågn op

Danske Svineproducenter kalder formands argumenter for ufine når han taler for øget kontrol af grisetransporter

Det er ufint, at NNF-formanden benytter useriøse argumenter i forsøget på lave benspænd for en dansk ekportsucces, lyder det fra Danske Svineproducenter.

Foreningen mener, NNF’s formand Ole Wehlast onsdag i en artikel på landbrugsavisen.dk gør sig til talsmand for en øget kontrol af grise til transport. En kontrol som i forvejen er helt ude af proportioner.

"Men for Ole Wehlast er det åbenbart målet, der helliger midlet. Vågn op, Wehlast! Det er ikke afstrafning af smågriseproducenterne, der genererer grise til dine medlemmers slagteknive. Det, der skaffer flere grise til slagtning, er tillid til en god forretning i produktion af slagtesvin. Det er noget, der bygges op over en årrække. Over en bred kam har det desværre været dårlig økonomi, der har været tilfælde i årevis", skriver Danske Svineproducenter og fortsætter: 

"Ligesom Rom ikke blev bygget på én dag, er det også utopi at tro at, slagtesvinestalde skyder op over night på grund af et - historisk set - kortvarigt, kinesisk eksporteventyr. Danish Crowns (DC) notering holdes lige nu oppe af udefrakommende faktorer. Ikke fordi butikken DC er anderledes, end den var for et halvt år siden. Ole Wehlast glemmer øjensynligt, at hans medlemmer og svineproducenterne er i samme båd: Vi er alle afhængige af en god økonomi i produktionen. Det er et langt sejt træk, men lad os arbejde sammen om det i stedet".

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle