Det fortsætter: Tyske smågrise løftes igen igen i pris

Opturen fortsætter med uformindsket styrke for den tyske VEZG-smågrisenotering.

VEZG-smågrisenoteringen fortsætter i slipstrømmen af andre europæiske smågrisenoteringer, der stiger og stiger.

Den tyske notering går frem med yderigere 30 kroner til 574 kroner for en 30 kilos gris.

Det skriver Danske Svineproducenter i en markedsorientering.

Det lille udbud på smågrisemarkedet har igen afgørende betydning for prissætningen, der for tiden kun kender en retning.

- Ikke alle ordrer kan imødekommes med det samme for tiden, og nogle tyske slagtesvineproducenter er således nødt til at acceptere lidt ventetid, når de bestiller nye smågrise, oplyser Markus Fiebelkorn, markedsanalytiker hos Danske Svineproducenter.

Trods de relativt meget høje noteringer kniber det fortsat med at tjene gode penge på at producere smågrise i Tyskland.

Markus Fiebelkorn henviser til tal fra den tyske delstat Niedersachsen, hvor delstatens smågriseproucenter har omkostninger på cirka 585 kroner og nu modtager 625 kroner pr. 30 kilos-gris i gennemsnit i den seneste uge, når tillæg, so-pris og vægtregulering indregnes.

- Dette vil imidlertid næppe føre til, at smågriseproduktionen igen udvides i Tyskland. Tværtimod. På grund af de nødvendige investeringer i mere dyrevelfærd i de kommende år og de politiske rammebetingelser i Tyskland regner markedseksperterne med, at nedturen i den tyske smågriseproduktion vil fortsætte i år, bemærker han og nævner, at markedsinteressanter forventer fortsatte stigninger for smågrisenoteringerne i de kommende uger.

 

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle