Din forsikring kan dække tyveri af træ og brænde

Høje priser har fået tyve til at stjæle råtræ og brænde. Husk derfor at kontrollere, om din forsikring dækker.

Priserne på råtræ er høj. Og på det seneste er brændeprisen også rendt i vejret.

Det har tyvene fundet ud af, og de seneste måneder er der meldt om små og store tyverier af træ og brænde.

Et af Skovdyrkernes medlemmer har endda oplevet at få stjålet stående træer. Tyverierne foregår både med trailer, kranbil og motorsav.

For nylig kom det også frem, at Silkeborg Kommune var blevet ramt af et stort tyveri. Tyvene var her lykkedes med at stjæle træ for en kvart million kroner.

- De ihærdige tyve har stjålet intet mindre end 20-25 rummeter brænde, 1.000 planker og 500 afmærkningspæle i robinietræ, oplyser kommunen på Facebook og meddeler, at

Midt- og Vestsjællands Politi generelt opfordrer til, at man gør en ekstra indsats for at tyverisikre store oplag af brænde, træpiller, brændstof med mere.

Forsikring mod tyveri

Hvis uheldet er ude, er det vigtigt at have styr på forsikringen.

Fra forsikringsselskaberne lyder opfordringen, at du så vidt muligt bør opbevare brænde bag lås i de tilfælde, hvor det er muligt.

Indboforsikringen vil muligvis dække tyveri af brænde, men det er en god idé at kontakte dit forsikringsselskab for at få afklaret, om forsikringen dækker. I nogle tilfælde kan der laves et tillæg, som specifikt dækker brændetræ.

Hvis du sælger brænde privat eller gennem et personligt firma, er det nødvendigt at tjekke dine forsikringers dækning ekstra grundigt.

Har du solgt træ til Skovdyrkerne, som er skovet og ligger i din skov, er træet dækket af Skovdyrkernes forsikring.

Storm og brand

Husk også, at du som skovejer har mulighed for at forsikre din skov imod brand og stormfald. Forsikringsordningerne administreres af Skovdyrkerne med den store tyske AXA-forsikringskoncern som det bagvedliggende forsikringsselskab. Ud over skovbevoksninger kan juletræer og klippegrønt også blive forsikret.

Du kan finde mere information om regler og vilkår for forsikringerne på Skovdyrkernes hjemmeside.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle