Direktør stopper: Nogle synes, jeg har tænkt for meget på penge

Efter 13 år har Jan Winther valgt at opsige sin stilling som adm. direktør i landets største rådgivningsvirksomhed. Bestyrelsen har nu sat en rekrutteringsproces i gang for at finde afløseren.

Landets største rådgivningsselskab Velas skal ud at finde en ny direktør. Den nuværende administrerende direktør Jan Winther har valgt at gå på pension. Det præcise tidspunkt ligger ikke helt fast, men bliver formentlig 31. august.

- Men jeg løber ikke af pladsen, og jeg har lovet at blive, indtil Velas har fundet en afløser. Jeg bliver 68 til efteråret, så tidspunktet er rigtigt for mig.

Du har været en varm fortaler for, at der er for mange rådgivningsselskaber, og flere burde fusionere. Har du ikke flere i ærmet?

- Velas har ingen aktuelle planer, men det kommer. Branchen skriger på, at der bliver færre virksomheder inden for rådgivningen. Men fusioner tager tid, og lige nu er der ro på, så tidspunktet er perfekt til at køre den næste i stilling, som skal stå i spidsen.

Hvem skal nu overtage din rolle som den, der opfordrer til fusioner i DLBR-regi?

- Min efterfølger vil blive ansat med det samme mandat som jeg om at sikre det, der i vores strategiplan er formuleret som, at vi arbejder for en progressiv strukturudvikling. Det er godt, at der kommer nye kræfter til, inden vi tager det næste trin op ad stigen.

Hvor lange arbejdsdage har du haft om direktør?

- Jeg plejer at sige, at jeg ikke har haft min telefon slukket siden 1. april 2009, hvor jeg startede i LMO. Man er på hele tiden og også i ferierne. Det er ingen beklagelse. Sådan er det for alle direktører i virksomheder af vores størrelse, og jeg har været glad for det.

Skal du lave noget for Velas i fremtiden?

- Jeg vil aldrig sige nej til at hjælpe Velas, hvis de spørger. Men det er nu ikke min erfaring, at det vil ske. Jeg tror heller ikke, at man som afgående direktør skal byde sig selv på kaffe i tide og utide.

Men hvad skal du så lave efter 1. august?

- Jeg skal ikke have nyt arbejde. Jeg vil gerne i gang med at lære sprog, og så cykler jeg og løber. Jeg spiller også bordtennis. Det er sindsygt godt for reflekserne. Og så har jeg en kone, som jeg gerne vil rejse med, og børn og børnebørn, som jeg gerne vil se mere til.

Hvad er sværest at sige farvel til?

- En fantastisk arbejdsplads med super kolleger, chefer og ansatte. Jeg synes, jeg har haft det bedste job i virksomheden. Men alt har en forside og en bagside, så jeg føler, det er rigtigt at stoppe nu.

Hvordan vil du håbe, at du bliver husket i Velas?

- Som en kontant og markant direktør, der har formået at sætte kraft bag udviklingen.

Hånden på hjertet, hvad tror du så, de siger i virkeligheden?

- Arhh, der er nok nogle, der synes, at jeg har lidt for meget fokus på forretningsdelen. Hvis man har brugt for meget tid på at diskutere et eller andet, har jeg været den, der måtte skære igennem og minde om, at Velas er en arbejdsplads, og at vi arbejder i firmaets tjeneste. Så der er nok nogle, der synes, jeg har tænkt for meget på pengene.

Hvornår slukker du telefonen?

- Først når jeg er stoppet.

EN MARKANT DIREKTØR MED VISIONER

Gennem årene har Jan Winther kørt parløb med bestyrelsesformand Nis Kristian Hjort, som ikke har andet end respekt over for den afgående direktør.

- På bestyrelsens vegne vil jeg gerne takke Jan Winther for hans mangeårige indsats som adm. direktør i Velas, og personligt vil jeg som bestyrelsesformand gerne takke ham for vores gode samarbejde. Jan har været en markant direktør med visioner og været enormt dygtig til at strømline forretningen og skabe de bedste forudsætninger for de bedst mulige økonomiske resultater. Han har haft et enormt drive og en rigtig stor indflydelse på, at vi som virksomhed er helt fremme i udviklingen af rådgivningen i Danmark. Vi deler holdningen om, at dansk landbrugsrådgivning har været præget af at være mange – og for mange – spillere, som unægtelig vil forsvinde i løbet af de kommende år. Det har Jan været bevidst om og aktivt ageret ud fra. Der er derfor ingen tvivl om, at det er et stærkere Velas i en god gænge, som Jan afleverer til sin efterfølger. Jeg ønsker ham alt det bedste fremover, siger Nis Kristian Hjort.

Hvem der skal afløse Jan Winther er endnu uvist. Formanden for Velas lægger ikke skjul på, at det sagtens kan være én, der ikke kommer fra landbruget:

- For os er det slet ikke givet, at det er en person fra landbruget, der overtager roret. Den landbrugsfaglige rådgivning tager vores dygtige medarbejdere sig af, mens direktøren skal kunne drive udviklingen. Vi glæder os til at finde den nye kandidat, siger Nis Kristian Hjort

 

 

Faktaboks

Jan Winther har som direktør stået i spidsen for en række af de store fusioner i den danske landbrugsrådgivning. Senest var det fusionen mellem det daværende LMO i Jylland og rådgivningsvirksomheden Centrovice på Fyn, som med et slag gjorde den fælles virksomhed Velas til den største spiller i branchen.

Jan Winther stopper efter planen 31. august 2022 men bliver siddende, indtil den nye direktør tiltræder.

Bestyrelsen har nu sat gang i en rekrutteringsproces for at finde den kommende direktør for landets største rådgivningsvirksomhed.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle