DLG-selskab skal betale 218 mio. kr. i forlig i tysk kartel-sag

DLG har siden 2015 været indblandet i en stor konkurrencesag om ulovlige prisaftaler i Tyskland. Et tysk datterselskab skal nu betale en bøde på 218 mio. kr. som en del af et forlig i sagen.

Et tysk DLG-selskab har indgået forlig i en større konkurrencesag om ulovlige prisaftaler på planteværn i Tyskland.

Det drejer sig om selskabet BSL (Betriebsmittel Service Logistik GmbH & Co.KG), som er et datterselskab til DLG's tyske grovvareselskab HaGe (Hauptgenossenschaft Nord AG), som DLG ejer hovedparten af. Det skriver DLG i en meddelelse på deres hjemmeside.

Selskabet skal som en del af forliget med de tyske konkurrencemyndigheder betale en bøde på 29,25 mio. euro - det svarer til omkring 218,6 mio. danske kroner.

"Vi har støttet konkurrencemyndighedernes efterforskning helt fra begyndelsen, og vi har samarbejdet fuldt ud. Ulovlige prisaftaler eller enhver anden overtrædelse af eksisterende lovgivning er i direkte modstrid med vores værdier og retningslinjer", siger Henrik Madsen, adm. direktør i HaGe, og forklarer at beslutningen om at acceptere bødeforlægget blandt andet også er et udtryk for et ønske om retssikkerhed og for undgå yderligere omkostninger.

Ingen fra DLG a.m.b.a. har været involveret i sagen, skriver selskabet. 

Prisfastsættelsen er i orden

Sagen startede allerede i 2015, og i alt 13 virksomheder har været mistænkt for at lave ulovlige prisaftaler og dermed begrænse konkurrencen virksomhederne i mellem.

DLG har siden efterforskningen af sagen arbejdet med deres interne retningslinjer og arbejdsgange, for at sikre, at gældend lovgivningen overholdes.

"Den adfærd, der var genstand for konkurrencemyndighedernes efterforskning, er på ingen måde i overensstemmelse med virksomhedens forståelse af compliance, og det har sin oprindelse før vi blev aktionærer i BSL. Nu kan vi se fremad og endelig lægge denne meget beklagelige sag bag os", siger Henrik Madsen.

For at finansiere bøden har HaGe iværksat en kapitalforhøjelse, hvoraf DLG skal komme med cirka halvdelen, hvilket DLG forventer har en begrænset effekt på DLG a.m.b.a.'s indtjening.

BSL er et datterselskab, som ejes 100 procent af HaGe. DLG ejer 54,5 procent af aktierne i HaGe. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle