DN-chef: »Jeg elsker at komme til plantekongres«

DN får inspiration med hjem fra Plantekongres.

»Jeg elsker at komme til plantekongres, det er enormt informativt«.

Sådan lyder det fra Danmarks Naturfredningsforenings pressechef, Tine Gjerløv, der var med på første række, da Torben Hansen og Troels Toft aflagde beretning på årsmødet tirsdag formiddag.

»Det er vigtigt for os at høre de bekymringer, der er i landbruget, for det betyder jo noget for vores samarbejde med landmændene«, forklarer hun.

Ser natur som problem

En bekymring, som landmænd nævnte under debatten, er, hvordan det begrænser deres bedrift, når et vandløb forbedrer naturkvaliteten i et vandløb, så det bliver et §3-vandløb. Det sætter nye begrænsninger for deres virksomhed.

»Det er jo ikke smart, hvis landmænd prøver at undgå, at deres vandløb bliver §3-natur, så tænker jeg, om vi ikke kunne gøre det smartere, så landmændene i stedet bliver interesserede i at det bliver §3. Så de ser natur som noget positivt.«, siger hun.

Tine Gjerløv understreger, at DN ikke tænker mod landbruget. De tænker for naturen. Derfor bliver hun også ked af den negative klang, der somme tider er om DN på landbrugsmøder. Hun synes ikke altid, at historierne er helt fyldesgørende.

»Det med, at sprøjtegifte svarer til et glas vin hvert syvende år, det gælder jo for os mennesker. Ikke for naturen, det synes jeg, man glemmer«, siger hun.mellem

Ny teknologi er godt

Men der er også mange positive ting for DN på mødet.

»Den målrettede regulering er positiv. Fremtidens robotter, og teknologi osv. der kan reducere trykket af sprøjtegifte, tror jeg også er en god udvikling for os. Og ønsket om, at man arbejder som vilde for at levere de bedste og sundeste fødevarer, kan vi kun bakke op om«, siger hun.

Da Tine Gjerløv var ude at ryge i pausen stødte hun også på Mogens Dall, formand for LandboSyd, som fortalte om sit frivillige, landmandsdrevne, sønderjyske stenrev, der skal gavne naturen.

»Det er jo positivt at høre om«, siger hun

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle