Efter konkurs: Stort jysk kvægbrug er blevet solgt

Det store jyske kvægbrug, der blev erklæret konkurs i januar er nu solgt - med tab til pengeinstitutterne.

Det konkursramte, himmerlandske kvægbrug Viderupgaard A/S er blevet solgt. 

Det skriver Nordjyske

"Jeg kan bekræfte, at konkursboets ejendomme, besætning, maskiner og beholdninger er afhændet, skriver advokat Rune Hyllested, der er kurator i konkursboet efter Viderupgaard A/S, i en e-mail til Nordjyske.

Viderupgaard A/S der ligger ved Nibe i Nordjylland havde en malkekvægsbesætning med cirka 550 køer plus opdræt da det blev erklæret konkurs i januar i år efter begæring fra Nykredit.

Solgt med tab

I april blev ejendommen sat til salg for 69 millioner kroner.

Ifølge Nordjyske er ejendommen blevet solgt til en pris, der ikke engang dækker det beløb som Nykredit og Jyske Bank havde pant for.

Seneste årsregnskab for Viderupgaard A/S stammer fra 2017. Her var der overskud på 2,25 mio. kr. - hvilket ledelsen både kalder det bedste i fem år og også tilskriver den gunstige mælkepris i 2017.

Egenkapitalen var dog negativ med hele -13,4 mio. kr. ud af en samlet balance på 87 mio. kr. Altså var gælden på 100,7 mio. kr. i 2017.

En reduktion fra 2016, hvor den samlede gæld lød på105,2 mio. kr.

Landbrugsavisen.dk talte med en af fire ejere, Niels French Nielsen efter konkursdekretets afsigelse i januar.

"Vi har ikke så mange kommentarer. Vi står i en træls situation", sagde han dengang.

 Kurator vil, ifølge Nordjyske, ikke oplyse salgsprisen for Viderupgaard.

Selskabet var ejet af en søskendeflok på fire og ejerkredsen talte den nordjyske Venstre-politiker Tina French Nielsen, som er skolerådmand i Aalborg Kommune.

Solgt på 5 måneder

I april fik Henning Tovgaard, Nybolig Landbrug Holstebro - Viborg, ejendommen på markedet.

Dengang erkendte Henning Tovgaard overfor landbrugsavisen.dk at Viderupgaard ved Nibe med sine 550 køer, 438 hektar, foderbeholdninger og maskinpark ikke var en ejendom der henvendte sig til alle og enhver.

"Den er oplagt til en eller flere investorer, som køber med henblik på at få et løbende afkast af driften. Opgaven med at lede landbruget kan lægges i hænderne på en landmand", lød det fra Henning Tovgaard.

Med i købet har den nye ejer også fået fire ejendomme med tilhørende stuehuse, plads til mere end 600 køer og 460 kvier.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle