Efter opløsning af fond: To landbrugsskoler får stor donation fra foreninger

Landboforeningen Limfjord og Familielandbruget Midtjylland opløser Viggo Kristensens Fond og donerer 1,85 millioner kroner til to lokale landbrugsskoler.

Morsø Landbrugsskole og Asmildkloster Landbrugsskole modtager hver en lille million kroner i donation fra Landboforeningen Limfjord og Familielandbruget Midtjylland.

Det sker efter at de to foreninger har besluttet at opløse Viggo Kristensens Fond. Det skriver foreningerne i en pressemeddelelse.

Opløsningen er besluttet af fondsbestyrelsen fordi den i følge foreningerne ikke længere giver tilstrækkeligt afkast til årlige uddelinger.

Halvdeltil hver

Ved opløsningen af fonden blev der frigivet et beløb på 1.847.279,40 kr., som fondsbestyrelsen har besluttet at uddele til de to skoler. De er hver især betænkt med halvdelen af beløbet, det vil sige 923.639,70 kroner.

Det er helt i tråd med Fondens formål om at støtte unge mænd og kvinder fra Skiveegnen i deres uddannelse inden for landbruget.

Overvejer anvendelse

De to legatmodtagere Morsø Landbrugsskole og Asmildkloster Landbrugsskole har endnu ikke besluttet, hvordan midlerne skal anvendes, men overskrifterne for begge skoler vil være fokus på uddannelsen, øge kendskabet til branchen, tiltrække flere elever.

"Der er ingen tvivl om, at donationen fra Viggo Kristensens Fond vil kunne bringe skolerne et stort skridt nærmere realiseringen af de mange ønsker, men af respekt for den flotte donation og for fondens oprindelige formål vil vi gerne tage den nødvendige tid, så vi får valgt den helt rigtige og mest langtidsholdbare løsning", siger de to skolers forstandere, Jonas Lundgren Bach Korsgaard og Lars Møgelbjerg Andersen i pressemeddelelsen.

Legatbestyrelsen ser frem til at følge, hvordan midlerne bliver anvendt af de to landbrugsskoler.
Bestyrelsen for Viggo Kristensens Fond er: Lars Kristensen & Niels Holger Nordendahl (Landboforeningen Limfjord) og Anette Klausen og Kaj Skov Pedersen (Familielandbruget Midtjylland).

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle