Efter udspil: Nu vil S-ordfører have Venstre til at lægge kortene på bordet

Anders Kronborg (S) forlanger landbrugsudspil fra Venstre, hvor Erling Bonnesen (V) afviser og antyder, at Kronborg er sendt i byen af sin minister. Udspillet kommer, men der mangler fortsat tekniske afklaringer, lyder det desuden.

Eftersom det snart er to uger siden, regeringen kom med sit længe ventede landbrugsudspil, mener landbrugsordfører Anders Kronborg, at turen er kommet det til store oppositionsparti Venstre.

Netop Venstre kritiserede regeringen for at være længe om at fremlægge sit udspil, der blev måneder forsinket på grund af minkskandalen, men nu peger pilen den anden vej, mener Kronborg.

"Jeg synes, vi er kommet med et balanceret oplæg, der har klare målsætninger om reduktion på CO2, men også at landbruget skal udvikles, ikke afvikles. Nu venter jeg så i spænding på, hvad Venstre vil", siger han og fortsætter:

"Det er nemt at kritisere, pege fingre og sige, hvad man ikke vil, men på et tidspunkt må man også ud med, hvad man vil". 

ikke tvunget

Venstre har tidligere foreslået at afsætte fem mia. kr. til udtagning af lavbundsjord, ligesom formand Jakob Ellemann-Jensen (V) har fremlagt krav til landbrugsforhandlingerne i LandbrugsAvisen.

V forlanger, at I kommer med et udspil, fordi I er regering - det behøver de vel ikke som oppositionsparti?

"Nej, det er rigtigt, at det står dem frit for, om de møder op til forhandlingerne med deres krav, eller om de spiller med åbne kort og kommer med et udspil", siger Anders Kronborg og fortsætter:

"Når man som Venstre, og det anerkender jeg, har stærke aner til landbruget, så ved man også, hvad man vil på området, ligesom det også kan være givende at få deres idéer og input".

"Venstre har især kritiseret finansieringen af vores udspil, og derfor er jeg oprigtigt nysgerrig efter at vide, om partiet mener, at staten skal punge yderligere ud til at støtte landbruget".

sendt i byen

Hos Venstre lyder det fra Erling Bonnesen, at man nok skal komme med et udspil, når tid er, og han mener, at kritikken kommer en postgang for tidligt.

"Der er netop blevet fremlagt et udspil fra regeringen, som ministeren nu har bedt om spørgsmål til. Dem har vi sendt og afventer svar på. Derfor er vi ikke et sted i processen endnu, hvor vi kommer med et udspil. Når vi har fået de tekniske afklaringer, kan vi spille ud", siger Venstre-manden og fortsætter:

"Anders Kronborg er sendt i byen af sin minister på en politisk lystfiskeraktion, og den kan han godt droppe".

"Faktisk undrer det mig, at han beder om et udspil, når ministeren har bedt om tekniske spørgsmål til deres udspil. Snakker de overhovedet sammen? Det kan godt undre mig".

ahlers eller bonnesen?

Socialdemokratiets Anders Kronborg vil desuden gerne vide, om det er klimaordfører Tommy Ahlers (V) eller Erling Bonnesen, der skal lægge snittet for Venstres klimapolitik.

Han mener nemlig, der kommer modsatrettede holdninger fra de to.

"Tommy Ahlers kritiserer regeringen hårdt for ikke at gøre nok for klimaet og mener, vi skal følge Klimarådets anbefalinger, mens Bonnesen er mere tilbageholdende, så jeg vil gerne vide, hvor snittet ligger", siger Anders Kronborg og tilføjer:

"Men jeg er sikker på, hvis de to kan blive enige, så er der ikke langt til et bredt forlig med regeringen".

lavt og plat

Igen melder Erling Bonnesen helt hus forbi på Kronborgs udmeldinger.

"Han er åbenbart sendt ud på hele to politiske lystfiskeraktioner, og det er både lavt og plat. Vi er selvfølgelig helt enige i vores positioner i Venstre", siger Erling Bonnesen og fortsætter:

"Der er alt mulig grund til at kritisere regeringens udspil, og vi står helt fast på, at vi ikke medvirker til at jage landbrug eller arbejdspladser ud af landet".

"Anders Kronborg skulle hellere lytte lidt mere til NNF Fødevareforbundet, der repræsenterer slagteriarbejderne, som er meget bekymrede for regeringens udspil, og hvad det kan få af konsekvenser".

Emneord

politik , Landbrugsaftale 2021

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle