Efterforskning af Næsbjerg- underslæb fortsætter selvom mistænkt er død

Den hovedmistænkte i en sag om underslæb for over en million kroner i Næsbjerg Foderstofforening A.m.b.a. er død. Politiet efterforsker fortsat sagen.

Selvom politiets hovedmistænkte i en 2,5 år gammel sag om underslæb for over en millioner kroner er død, så ruller sagen fortsat.

Syd- og Sønderjyllands Politi efterforsker fortsat sagen, hvor en tidligere medarbejder hos Næsbjerg Foderstofforening A.m.b.a. var mistænkt for at have begået underslæb. Det skriver Jydske Vestkysten.

"Det kan være, at der er andre personer, som indgår i sagen. Indtil det er efterforsket, kan vi ikke træffe en afgørelse, om sagen skal henlægges", siger Carsten Arentoft Andersen, vicepolitiinspektør og leder af afdelingen for organiseret og økonomisk efterforskning hos Syd- og Sønderjyllands Politi, til JydskeVestkysten.

Lang sagsbehandlingstid 

Det er over to år siden, at bestyrelsen i den daværende Næsbjerg Foderstofforening A.m.b.a. anmeldte medarbejderen, der var i afdelingen i Nordenskov.

Medarbejderen blev anmeldt for et formodet underslæb mellem en til halvanden million kroner, siger formand Leif Haubjerg fra Vestjyllands Andel i Ringkøbing, der har arvet sagen, til JydskeVestkysten. 

Sagen var en medvirkende årsag til, at Næsbjerg Foderstofforening A.m.b.a., der har eksisteret siden 1946, måtte opgive sin selvstændighed og fusionere med Vestjyllands Andel. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen godkendte fusioneringen i januar 2017.

Om den lange efterforskning på cirka to og et halvt år, siger Carsten Arentoft Andersen fra Syd- og Sønderjyllands Politi, at økonomiske sager traditionelt set er mere komplekse, hvorfor de også tager længere tid.

Faktaboks

Sagen kort

  • I 2016 får bestyrelsen i Næsbjerg Foderstofforening A.m.b.a. mistanke om at en mangeårig medarbejder stod bag et underslæb til over en million kroner.
  • Medarbejderen havde blandt andet taget foder uden at betale for det.
  • Medarbejderen blev efterfølgende bortvist og anmeldt til politiet.
  • I 2017 måtte en økonomisk presset Næsbjerg Foderstofforening A.m.b.a. søge funktion med Vestjyllands Andel.
  • Medarbejderen dør i 2019. Efterforskningen af sagen er endnu ikke afsluttet, melder politiet til Jydske Vestkysten / Varde.

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle