Ejendomsmatador shopper videre: Har købt endnu et gods

En af landets rigeste mænd, Jens Erik Udsen, købte to sjællandske godser og mere end 1000 hektar jord sidste år.

Ejendomsmatadoren Jens Erik Udsen har købt endnu et sjællandsk gods.

Det fremgår af tinglysningen på Hagesholm Gods, der ligger i nordvestsjællandske Svinninge. Her skiftede ejerskabet i september 2019 til at være ejet af Nesdugaard II A/S.

Dermed fortsatte Jens Erik Udsen, der er kendt som manden, der skabte ejendomsselskabet Jeudan, sine opkøb af landbrugsjord.

Sidste sommer stod han nemlig som køber af flere hundrede hektar økologisk landbrugsjord, der blev udbudt i budrunde, efter Vibygård Gods gik konkurs.

I september blev endnu et gods altså føjet til.

"Det er rigtig nok. Vi købte selve godset og også jorden", bekræfter Jens Erik Udsen, der selv bor i Fredensborg, hvor han også ejer tre landbrugsejendomme.

"Jeg kan godt lide landbrug. Jeg har i mange år handlet med ejendomme, nu er det tid at prøve noget andet", forklarer han om baggrunden for, at investeringerne netop er faldet i landbrug.

Jens Erik Udsen overtog sin farfars ejendomsinvesteringer og bragte dem op til det, der i dag er kendt som børsnoterede Jeudan. Ejendomsdirektøren solgte for nogle år siden aktieposterne i familiens og sit eget livsværk. 

I 2016 forlod han som 69-årig en post i Nykredits bestyrelse på grund af aldersregler, i forbindelse med den senere aflyste børsnotering.

rummer både svineproduktion og solceller

I alt rummer investeringerne i landbrug over 1150 hektar, bekræfter rigmanden. En del af landbrugsjorden er der forpagtningskontrakter på, andet driver han selv.

Hagesholm Gods rummer ud over jorden også produktion af rullegræs, vindmøller, solceller og svineproduktion.

Svineproduktionen hører dog ikke ind under godset, bekræfter Jens Erik Udsen. Denne drives i stedet under regi af Hagesholm Multisite, der er ejet af DanPiglet.

"De lejer sig ind hos mig. Det er der ingen snak om at lave om på", forklarer den nybagte godsejer.

"Jeg fortsætter bare i den gamle ejers sko".

Husker ikke prisen

Ifølge den offentlige registrering lød prisskiltet på Hagesholm gods på 145,4 mio. kr.

- Hvor mange penge har du i alt brugt på at købe landbrug sidste år?

"Det kan jeg ikke huske",, lyder det med et smil.

- Skal du købe mere?

"Det kan da godt være. Hvis der er noget til salg", griner godsejeren - og tilføjer så.

"Nej, det kan jeg ikke svare på. Der er mange ting i Hagesholm, som jeg skal have sat mig ind i".

Det har endnu ikke været muligt at træffe den nu tidligere ejer af Hagesholm Gods, Anne Christina Andersson for en kommentar til salget.

Tilbage i 2015 skrev Landbrugsavisen.dk at godsets økonomi var under pres. Dette er ifølge det seneste offentliggjorte regnskab for 2018 ikke blevet mindre. Her var der forbehold for going concern, men en aftale om penge til driften via pengeinstituttet Sparekassen Vendsyssel.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle