En hel by udlever afdød 18-årigs drøm med Påsketræk

Påskedag holdes ottende udgave af påsketrækket på Borris Landbrugsskoles Pulling Arena for traktorer, lastbiler og firehjulstrækkere.

Påskedag bliver ottende påsketræk holdt på Borris Landbrugsskole Pulling Arena. Trækket forventer mindst 5000 gæster, nogle helt fra Holland, der over dagen vil overvære 100 træk, med kørere fra Tyskland, Danmark, Norge og Sverige.

Alle omkring arrangementet er frivillige, og det er der en helt særlig grund til, forklarer kommunikationsansvarlig, Inge Bech. 

”Daniel Gosvig og hans familie var engagerede traktortrækkere. Og Daniel drømte om Danmarks første og største indendørs pullingarena på den gamle landbrugsskole i Borris.”, siger Inge Bech

Desværre nåede Daniel Gosvig aldrig at føre sin drøm ud i livet. 

Han omkom i en bilulykke i 2011, kun 18 år gammel. 

”Så var vi nogen der, med hans forældre og storebror som primus motor, valgte at udleve drømmen for ham”, fortæller Inge Bech, der selv har været med fra starten.

”Når vi har noget, så står vi sammen. Sådan er det i Borris. Efterhånden som det er vokset, har landmænd omkring, gladelig lagt deres marker til parkering. Alt hvad der sker til trækket er frivilligt, og i december holder vi en stor julefrokost med musik og det hele for de frivillige som tak.”.

Giver til lokalsamfundet

Foruden at holde trækket og holde en julefrokost for de frivillige, uddeler traktortrækket også penge til lokalområdet. 

”Sidst donerede vi til ”den grønne bande”, som er nogle ældre der vil holde vores by ren. De fik 5000 kroner til at holde sig en julefrokost. Og den lokale dagpleje fik penge til en udflugt eller lignende, det lokale plejehjem fik og skolen fik.”, fortæller Inge Bech. 

Forrige år fik Borris by en elcykel, som den lokale genbrug fordoblede. 

”Og dermed blev Borris den første danske by med elcykler som bycykler”, joker Inge Bech

Hun forventer forventer 5000 gæster til påsketrækket, men tør ikke give et nærmere bud. 

I skrivende stund er der 90 tilmeldte trækkere, fra Danmark, Norge, Tyskland, og så en genganger fra Sverige. Hvis han får trækkeren klar. 

Ligeledes er 208 af de 252 VIP-pladser allerede solgt. Heraf er de 61 solgt til nordmænd, der holder deres påskeferie i Danmark, med base i Borris og påsketrækket. 

”Men tilmeldingen lukker snart, for vi vil højst have 100 tilmeldte”, siger Inge Bech og tilføjer, at der også køres træk med firehjulstrækkere og lastbiler. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle