En tur til foderstoffen kaster godbidder af sig

Fem-årige Sille er altid med når familien er i marken.

På Annesgaarden i Kjellerup har Aage og Lis Bech altid en fast observatør med i mejetærskeren, nemlig deres Berner Sennen-hund, Sille.

"Vi har haft hende, siden hun var otte uger gammel. Den er altid med, både i traktor, mejetærsker og gummiged og helst hver gang. Den kan sidde i maskinerne hele dagen og en tur på foderstoffen er super, for der falder tit godbidder af," fortæller Lis Bøgesvang Bech til Landbrugavisen.dk.

Lis Bøgesvang Bech og hendes mand Aage har et fritidslandbrug på 43 hektar ved Kjellerup i Midtjylland, hvor de dyrker korn, raps og ærter. Derudover har de 1,15 hektar med juletræer, som er solgt til en juletræsproducent, der selv passer træerne de sidste 4-5 år, inden han skover dem. 

"Markerne passer vi selv. Vores søn er uddannet landbrugsmekaniker og sørger for at vi "er kørende". Vi har både ældre og nyere maskiner. Mærket er Massey Ferguson, hvor mejetærskeren er en 14 fods MF 32 årgang 1997 og traktorerne er fra en MF 35  til en MF 7480," oplyser Lis Bøgesvang Bech. 

Også familiens to børn Lars og Helle hjælper til med markarbejdet. 

"Når der skal køres "Morten Korch"-halmballer ind til fyret, har vi stor glæde af vores børns kærester og venner samt vores naboer. 2.000 bundter køres ind på halmloftet hvert år, men så kan vi også holde varmen det næste år," fortæller Lis Bøgesvang Bech.

Minister stopper økotilskud på §3-arealer 11. december · 15:27

Familien har indtil nu fået høstet vinterbyg og raps på de tørvejrsdage, der har været.

"Nu håber vi på bedre vejr i løbet af de næste 14 dage, så resten af høsten og halmen til det næste års varme kan komme i hus," afslutter Lis Bøgesvang Bech og fortæller samtidig, at de udover vejret har haft store udfordringer med kronvildt, der ødelægger afgrøderne, når de tramper igennem dem.

Med billedet deltager Lis Bøgesvang Bech i Skyd Høsten Bedst. Vil du også deltage i Skyd høsten bedst, kan du klikke her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

 

Mere om temaet

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 11 afgrøder:

  • Allerede høstet: Engrapgræs, alm. rajgræs, rødsvingel, vinterbyg, vinterraps, vinterhvede, vårbyg, triticale, rug, hvidkløver og havre.
  • Mangler høst: Alle afgrøder er høstet.F

Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr. 

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu