EU-parlamentariker: Danmark skal have kredit for sit lave medicin- og pesticidforbrug

Danmark skal ikke sænke medicin- og pesticidforbruget lige så meget som andre lande, mener Asger Christensen.

EU Kommissionen lægger op til at EUs landbrug skal halvere brugen af både medicin og pesticider inden 2030. Hvis det skal ske, mener Asger Christensen, der er medlem af Europa Parlamentet (V) og sidder i landbrugsudvalget, at kravet skal være forskelligt fra land til land.

"I de strategier, Kommissionen præsenterede i dag, står der, at landbrugets brug af pesticider og medicin til husdyr skal halveres. Der er det afgørende for mig, at Danmark får anerkendelse for den indsats, vi allerede har gjort. Vi er blandt dem, der bruger færrest pesticider i EU, og derfor skal vi have et basisår for reduktionen, som tager højde for, hvor langt danske landmænd er på området", siger Asger Christensen.

Det samme mener han skal gælde for brugen af antibiotika.

"Danske landmænd er nogle af dem, der bruger mindst penicillin til at producere grisekød. Vi behandler nærmest kun dyr, der er syge, mens andre lande er mere lempelige med at behandle med medicin. Derfor skal vi også dér have et basisår, der giver mening for danske landmænd, når det kommer til medicin til husdyr", siger han. 

"Begge dele kommer jeg til at arbejde benhårdt for, når vi skal forhandle om både biodiversitets- og 'Farm to fork'-strategien i Europa Parlamentet".

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle