Europæisk land er nyt offer for svinepest

Nordmakedonien er det seneste europæiske lande, der er blevet ramt af afrikansk svinepest. I Asien er Filippinerne til gengæld ved at komme sig over smitten.

Nordmakedoninen er det seneste europæiske land, der har fået afrikansk svinepest konstateret.

Ifølge en opgørelse fra EU-Kommissionen står landet registreret med et inficeret vildsvin.

Fra andre dele af verden rør svinesygdommen også på sig. 

I Hong Kong er der ifølge Markedsnyt for grisekød igen meldt om et nyt fund af smitten i et vildsvin. Tilbage i september 2021 konstaterede myndighederne også smitte i et dødt vildsvin, der blev fundet i en naturpark, lige som der i februar 2021 var smitten i en besætning med 3.200 grise.

Det er også forholdsvis nyt, at Thailand har fået afrikansk svinepest-smitten inden for landets grænser, selv om rygterne har svirret længe om udbrud i landet. 

Det amerikanske landbrugsministerium forventer i en ny rapport, at Thailands griseproduktion falder 35-40 procent i år. Det svarer til et fald fra 19-20 mio. grise til 12-13 mio. grise årligt.

I den modsatte grøft står Filippinerne, der de seneste par år har været hårdt ramt af afrikansk svinepest og på den baggrund har øget sin import af grisekød betragteligt. 

Grisekødsimporten bliver måske mindre fremover, idet landets myndigheder nu give udtryk for en forventning om stigende produktion af grisekød fra 3. kvartal i år.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle