Farvel til direktør Morten Høyer: Ministerspækket afskedsreception

Direktør i L&F Morten Høyer sagde onsdag eftermiddag farvel ved ministerspækket reception på Axelborg, fik ros til skyerne og afslørede et par hemmeligheder.

Der var så meget ros til den afgående direktør i L&F Morten Høyers afskedsreception, at han må have kunnet flyve derfra. Men han beviste endnu engang, at han er en mand med dybde og tyngde, ydmyghed og ordentlighed.

Ydmyghed og ordentlighed var nogle af de ord, der igen og igen, bl.a. fra adm. direktør Anne Arhnung, blev sat på den socialdemokratiske direktør, som fik ros for de resultater, han har opnået for landbruget.

Respekt og ordentlighed har han angiveligt lært i barndomshjemmet I Esbjerg.

"Tag ikke fejl, jeg kommer fra en overordentlig venstreorienteret familie, og de havde nok ikke troet, at det, jeg lærte hjemmefra, ville komme de store svineproducenter til gode", afslørede han.

Medarbejderros

Morten Høyer sendte også stor ros til medarbejderne. Når landmænd kommer på besøg på Axelborg, tror de ofte ikke, at L&F’s medarbejdere bestiller noget. Men efter en rundvisning og snak med medarbejdere, skifter de fuldstændig mening, har han erfaret.

Morten Høyer udnævnte Martin Merrild til sit forbillede og mindedes da han var spindoktor da Karen Hækkerup blev fødevareminister.

"Martin kom med et par gode råd om, at hun nok ikke skulle være alt for kritisk, når hun talte på L&F delegeretmødet, men at det var godt, hvis hun sagde noget om krydsoverensstemmelse. Jeg fattede ikke hvad han snakkede om, og han anede ikke, at vi var i gang med en meget positiv tale om landbruget. En tale, der fremkaldte en tåre hos Martin", sagde Morten Høyer og så grinende over på formanden.

Minstre mødte op

Martin Merrild fremhævede i sin tale Morten Høyer som en af de gode socialdemokrater, der forstår at produktion og arbejdspladser hænger sammen. Og at arbejde og økonomi hænger sammen.

"Vi ville være det perfekte par i en Arbejder-Bonde-regering, men jeg tror jeg ville være nødt til at tage mig af det sociale område, hvis de ikke skulle have det alt for hårdt", sagde han til stor latter.

Anne Arhnung roste Høyers netværk og kvitterede for, at adskillige ministre og tidligere ministre bl.a., Morten Bødskov (S), Mogens Jensen (S) og Folketingets formand Henrik Dam Kristensen (S) samt Lars Chr. Lilleholt (V), var mødt op.

"Vi har så tit hørt om, at du har talt med dem. Vi er glade for at se dem", sagde hun.

Morten Høyer stopper i L&F for at blive direktør i DVCA – brancheforeningen for virksomhedsinvestorer i Danmark - under Henrik Sass Larsen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle