FirstFarms bevarer kontrollen i et ustabilt marked

Selvom markedet er i storm bevarer danske FirstFarms roen ved rorpinden i nyt kvartalsregnskab.

Et resultat før skat på 17 millioner kroner og en øgning af selskabets egenkapital med 16 millioner kroner. 

Det er hvad FirstFarms præsenterer i regnskabet for første kvartal 2022. 

Samlet lander omsætningen i første kvartal på 68 millioner kroner. Otte millioner mindre end samme kvartal året før.

Den lavere omsætning skyldes ifølge regnskabet et lavere salg af afgrøder, samtidig med at en stor del af salgsafgrøderne blev leveret tidligere og, dermed omsat i sidste kvartal af 2021.

Og der er da også ellers stigning på hele linjen sammenlignet med samme kvartal 2021.

EBITDA (resultat af primær drift red.)stiger med én million kroner til 30 millioner og EBIT, eller driftsresultatet, stiger med tre millioner kroner til 19 millioner.

Gode priser og cirkulær produktion  

For at forklare det pæne kvartalsregnskab ser administrerende direktør,  Anders H. Nørgaard, mod stigende priser på både mælk og grise samt cirkulær produktion

"Markederne præges dog stadig af stor usikkerhed og uforudsigelighed. Priserne kan f.eks. svinge voldsomt fra dag til dag. Vi ser dog en opadgående tendens både på mælke- og grisepriser, og priserne på afgrøder fortsætter med at sætte nye rekorder. Prisstigningerne på vores produkter, vores risikospredning, høj effektivitet og relativt lave omkostninger – ikke mindst som en følge af, at vi producerer vores eget foder – betyder, at vi føler, at vi er i kontrol." skriver han i regnskabet.

Samtidig har FirstFarms startet byggeriet af et projekt til 2.000 søer og produktioner af 70.000 smågrise i Ungarn. Et projekt der ventes færdigt sidst i 2023.

Det betyder også at FirstFarms fastholder målstætningen for 2022 på et EBITDA mellem 80 og 120 millioner kroner, og et EBIT mellem 35 og 75 millioner kroner. Dermed regner selskabet med at lægge sig omkring 2021´s rekordresultat.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle