Forbrugerne foretrækker det billige oksekød: Slagteri sænker notering med 50 øre per kilo

Himmerlandskød A/S mærker, at foodservice køber ind på korte kontrakter, og at forbrugerne foretrækker billige udskæringer.

Leverandører til Himmerlandskød A/S må i denne uge se deres slagtedyr miste værdi. Himmerlandskød A/S melder nemlig og et vigende salg af okse- og kalvekød, og derfor nedjusteres noteringen med 50 øre per kilo på alle kategorier.

Det betyder eksempelvis, at en kalv under 12 måneder med formklasse tre og slagtevægt på 200 kilo nu afregnes med 29,95 kroner per kilo. En ko ældre end 42 måneder i formklasse fire og med 300 kilo slagtevægt afregnes med 32 kroner per kilo. Hertil kan der eventuelt komme tillæg for transport og mængde.

Ifølge Himmerlandskød A/S er der i detailhandlen fokus på spotvarer og interessen går primært på billigere hverdagsudskæringer og hakket oksekød. Salget til foodservice præges af korte ordrer og tilbageholdenhed, da foodservicesektoren har højere omkostninger til drift samt at færre gæster spiser ude. Eksporten er også nede i et lavere gear end vanligt.
 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle