Fra restprodukt til fond: Privat slagteri indgår aftale for at mindske madspild

I en fælles mission om at reducere madspild har det fynske slagteri Grambogård slået sig sammen med den københavnske virksomhed Reduced om at omdanne restprodukter fra slagteriet til kvalitetsprodukter, der kan købes hos Dagrofa.

Ben og andre restprodukter fra de grise, kvæg og kalve som det privatejede slagteri Grambogård har slagtet går ikke længere til spilde. 

Slagteriet der ligger ved Tommerup på Fyn har nemlig indgået en aftale med den københavnske fødevarevirksomhed Reduced om at omdanne ben og andre restprodukter til grise- kalve- og oksefond.

Det skriver Dagrofa i en pressemeddelelse. 

Produkterne forhandles nemlig hos Dagrofa Foodservice.

- Vores filosofi er, at intet skal gå til spilde. Ved at samarbejde med Grambogård kan vi udnytte overskydende råvarer fra slagteriet og omdanne dem til velsmagende fonder. Vi er glade for at bidrage til at skabe en mere klima- og miljøbevidst fødevareindustri, siger Niels Skovby Jørgensen, kommunikationschef hos Reduced.

Der er udviklet fire produkter: En demi glace, en oksefond, en kalve espagnole og en fond af velfærdsgris.

Produkterne kommer til salg primo juni 2023 og kan købes gennem Dagrofa Foodservice.

- Vi er stolte af vores samarbejde med Reduced, hvor vi kan reducere madspild og samtidig skabe produkter af høj kvalitet. Hos Grambogård har vi altid haft fokus på dyrevelfærd, og dette samarbejde er endnu et skridt i retning af at respektere jordens ressourcer og skabe madoplevelser i særklasse, lyder det fra Niels Beier, direktør hos Grambogård.

/kold

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle