Fritidslandbrug: Her hjælper alle til

Hele familien deltog, da de forleden høstede vinterhvede ved Ringsted.

På gården Tyrehuset ved Ringsted hjælper både store og små til, når høsten skal i hus, og i år var ingen undtagelse.

På billedet ses sønnen på gården Christoffer Holm, der høster vinterhvede sammen med sin kone Sine og parrets datter Ellinor på to år og nevø Johan på tre år.

"Da Christoffer var først hjemme sammen med Sine, var det dem, der først hoppede i mejetærskeren og traktoren med deres børn. De fik hjælp af deres ven Kasper Gregersen til at køre kornlaget og kigge efter den mindste," fortæller Maria Hvid Larsen, der har taget billederne.

Det er Christoffers forældre Lone og Claus Holm der ejer gården Tyrehuset. Her har de drevet landbrug de sidste 31 år.

"Da dette er et fritidslandbrug, hjælper de alle sammen til, så snart de er hjemme fra arbejde. Christoffer og hans søster Sandie Holm har altid været med i landbruget. Nu er turen så kommet til deres børn, Ellinor, Marta og Johan, som elsker de store maskiner og det at være med i marken," fortæller Maria Hvid Larsen.

At børnene elsker at være med ses tydeligt på billederne. 

Video: Vild maskine hentet i Holland - høster majs under umulige forholdMaskiner 8. november · 10:32

"Da det var tid til at tømme mejetærskeren, blev der pænt vinket til Sine og snakket i deres walkie talkie som Christoffer har fået installeret i alle deres maskiner, så de altid kan kommunikere," fortæller Maria Hvid Larsen.

Hun oplyser, at  vinterhveden blev høstet med en vandprocent på 13,5 procent.

Med det indsendte billeder deltager Maria Hvid Larsen i  Skyd høsten bedst. Her kan hun både vinde en høstlagkage til hele høstholdet samt hovedpræmien, i form af en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du også deltage Skyd høsten? Så klik her.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Mere om temaet

Faktaboks

Skyd høsten først

Alle afgrøder er blevet høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu