Gigantisk svinestald giver rekord på bunden

Hos Skiold, der leverer staldinventar og fodersystemer, blev 2016 et klart rekordår målt på bundlinjen. I alt 34,5 mio. kr. - eller en vækst på 64 pct. på et enkelt år - blev det til for den Sæby-baserede virksomhed, der ligeledes kunne se omsætningen stige med næsten 100 mio. kr. Det imponerende resultat er bl.a. drevet af eksport til Kina, der er en stærkt stigende del af forretningen hos Skiold, og selskabet er en aktiv medspiller på flere gigantiske projekter i landet. Et af de mere spektakulære af slagsen er en svinefarm, der bliver opført som et ni-etagers højhus i et bjergrigt område i Kina. Hver etage har plads til 1.000 søer, og alt fra foder til de i alt 9.000 søer skal flyttes rundt i komplekset ved hjælp af elevatorer. Her er det bl.a. Skiolds ansvar at levere fodersiloer og fodringsanlæg.

Morgenposten: Størrelse tæller stadig – markmanden uden lønseddel – eksplosion i traktorsalgetMaskiner 20. november · 06:46

Perspektiverne er dog større end som så, for det er tanken, at der i området skal lægges endnu tre højhusstalde. Skiold har allerede vundet leveringen til den næste stald i projektet, og der er ingen tvivl om, at hvis Sæby-virksomheden vinder levering til resten af projektet - i alt 38.000 søer - kan det danne grundlag for endnu en solid bundlinje.

Mere om temaet

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu