Åben stald: Rundbuestalde med 5.040 stipladser og kameravejning

Mads Rauff-Bjerre, Haderup, holder åben stald 12. juli, og her vil der være mulighed for at se ProGrow, der vejer grisene via kamera og kontinuerligt overvåger foder, vand, tilvækst med videre.

Onsdag den 12. juli fra kl. 10 til 15 inviterer svineproducent Mads Rauff-Bjerre til åben stald i de nye produktionsfaciliteter på Herningvej 81 i Haderup.

Indvielsen omfatter nyopførte rundbuestalde med 5.040 stipladser og renoverede stalde med 2.710 stipladser. Den årlige produktion kommer til at ligge på ca. 30.000 slagtesvin.

"Foruden energibesparende ventilation til begge stalde har vi også leveret ProGrow til anlægget," fortæller Niklas Bay Clausen, distriktschef, Skov A/S.

ProGrow overvåger kontinuerligt foder- og vandforbrug, dyrenes tilvækst, vægtspredning samt staldklima, hvilket giver mulighed for at optimere fodrings- og klimastrategier.

ProGrow genererer konstant realtidsdata, der gør det muligt at opdage afvigelser hurtigere, gribe ind og minimere produktionstab.

"Vejehold med manuel vejning af grisene er et hårdt og tidskrævende arbejde. ProGrow vejer grisene via et kamera, der er monteret over nogle af stierne i stalden,!" fortsætter Niklas Bay Clausen.

Oprindelig er ProGrow udviklet til stalde med tørfodring, hvor Skovs produktionscomputer styrer og overvåger foder- og vandtilførsel.

"Mads har på denne bedrift valgt vådfodring fra Big Dutchman Skandinavien, og ProGrow indhenter her de nødvendige data til de kontinuerlige managementberegninger," siger Niklas Bay Clausen.

ProGrow er i dag også solgt til staldbyggerier i blandt andet Rusland, oplyser Skov a/s.
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle