Fra 1. januar er det blevet obligatorisk for folk, der arbejder med levende grise, at gennemføre et nyt e-hygiejnekursus, som skal give kendskab og redskaber til at holde husdyr-MRSA inde i grisestalden.
Det oplyser Fødevarestyrelsen.
Kurset indføres som et led i MRSA-handlingsplanen, som blev aftalt tilbage i april 2015.
Emnerne på kurset er blandt andet de risici, der er forbruget med MRSA, hvordan man kan forsøge at mindske udbredelsen i staldene. og hvordan man kan mindske risikoen for at sprede smitten uden for staldene.
»Kurset forventes at øge indsigten i effekten af hygiejnetiltag og dermed også motivationen for ansatte i svinebesætningerne til at opretholde et højt hygiejneniveau«, fremhæver styrelsen.
Kursets målgruppe er ejere og ansatte i svinebesætninger, transportvirksomheder, på samlesteder eller på slagterier, som håndterer levende grise. Fødevarestyrelsen forventer, at cirka 10.000 personer skal gennemføre kurset i løbet af 1. kvartal 2018.
Kurset er gratis, er i versioner på dansk og engelsk, og kan findes på Statens Serum Instituts hjemmeside.
Kurset tager cirka halvanden time at gennemføre.
Relaterede artikler
Kommentarer