Kina: Svinepest har ramt alle betydende regioner og nærmer sig andre lande

Udbruddet af afrikansk svinepest er omfattende i Kina, der har meldt om 74 tilfælde. Alle svinerige regioner er ramt, og nu nærmer sygdommen sig Laos, Vietnam og Myanmar. Smitten har også ramt vildsvin for første gang.

De kinesiske fødevaremyndigheder må for tiden sidde uroligt på stolene, når opgørelserne over udbruddene af afrikansk svinepest tikker ind.

Der er ikke mange opløftende meldinger at rapportere om, og landets kæmpestore svinesektor er massivt ramt af den frygtede sygdom.

Den seneste melding fra Kina er, at Sichuan-provinsen, der ifølge Markedsnyt for griskød har en produktion på 66 mio. svin, er blevet ramt af afrikansk svinepest, og dermed er alle de store svineproducerende provinser i landet ramt.

Smitten har ramt i store dele af landet, og udbruddet strækker sig flere tusinde kilometer fra nord til syd.

Særligt i den sydlige del må udbrud i oktober og november vække bekymring i nabolandene Myanmar, Vietnam og Laos, idet udbruddene er registreret blot et par hundrede kilometer fra de nævnte lande.

Vildsvin også ramt

Situationen med afrikansk svinepest er den seneste uge blevet forværret med nyheden om, at der er fundet vildsvin med sygdommen.

Ifølge Markedsnyt for grisekød er fundet gjort i den nordøstlige del af Kina og kan gøre det særdeles vanskeligt at nedkæmpe sygdommen.

Den kinesiske stand af vildsvin skønnes at være på omkring 33,5 mio. vildsvin.

Fundet af afrikansk svinepest hos et vildsvin gør, at der nu spekuleres i, om det er vildsvin, der har bragt sygdommen ind i landet.

Hidtil har opfattelsen været, at det er brug af køkkenaffald som foder, der har spredt sygdommen i landet.

Midt i krisen med afrikansk svinepest kan den kinesiske foderproducent Tangrenshen til gengæld ånde lettet op.

Firmaet, der for et par uger siden fik konstateret sygdommen i en foderprøve, er igen blevet frikendt, idet yderligere test ikke har vist spor af sygdommen i foder fra virksomheden.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle