Svinenoteringen skuffer - rigeligt med grise og fald i eksport

Noteringen for slagtesvin er uændret 8,90 kr. pr. kg fra sidste uge. Heller ikke noteringen for søer har rykket sig og står fast på 6,30 kr. pr. kg.

Det europæiske marked for fersk grisekød er lige nu en stille dans på stedet, men takten kan hurtigt skifte i begge retninger, lyder det fra Danish Crown i en aktuel markedskommentar.
 
"Markedsudviklingen i Europa ligger i år langt væk fra normalen, og det skyldes - som nævnt de seneste uger - en nedgang i eksporten ud af EU.

Sommervejret gennem hele maj har dog sat fart i salget i Europa, så på den ene side er der en pæn efterspørgsel, men vi har samtidig indikationer på en pæn stigning i tilførslerne af grise," fortæller Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crown Pork.
 
Der er en fin efterspørgsel på forender, bove og nakker. Salget af kamme, bacon og brystflæsk er jævnt, mens priserne på skinker er stigende.
 
Til landene udenfor Europa er der et stabilt salg til Japan, mens afsætningen til Kina er moderat, lyder det fra Danish Crown.
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle