Griseformand: Det gør ondt at se på slagterilukning

Erik Larsen, formand for L&F Gris, ser gerne politisk opbakning og støttemuligheder til at opføre nye slagtegrisestalde efter torsdagens lukning af slagteriet i Ringsted.

Danish Crowns strategi bakker Erik Larsen, formand for L&F Gris, op om, selv om det gør ondt på ham som slagtegriseproducent at se, at slagteriet i Ringsted må lukke.

- Som slagtegriseproducent på Sjælland, har slagteriet i Ringsted altid været en central del af min hverdag som landmand. Derfor gør det ondt at se, at slagteriet nu bliver indstillet til lukning. Slagtegriseproduktionen har været alvorligt udfordret i de seneste to år, hvilket særligt skyldes en helt enormt stor efterspørgsel og dermed prisstigning på smågrise fra særligt Tyskland. Det betyder færre grise til slagtning. Jeg bakker fuldt ud op om Danish Crowns strategi, og jeg tror på, at effektivisering og forædling vil fremtidssikre koncernen, siger Erik Larsen og fortsætter:

-  Men som slagtegriseproducent på Sjælland, er det en meget trist dag i dag, hvor jeg særligt tænker på de mange dygtige og engagerede medarbejdere på slagteriet.

Han ser nye investeringer i nye stalde til slagtegrise som en forudsætning for, at der fortsat kan være en stabil tilgang af grise til de danske slagterier. Han efterlyser derfor et politisk signal om en opbakning til at øge investeringerne i nye slagtegrisestald med linespil, som har dokumenterede fordele i forhold til bæredygtighed og dyrevelfærd.

- Hvis vi vil styrke råvaregrundlaget til slagterierne, skal der gang i investeringerne i de danske slagtegrisestalde. Vi har desværre set meget politisk usikkerhed om vores erhverv. Det betyder, at vi har et stort investeringsefterslæb, fordi der er mange, der er bekymrede for hvad fremtiden bringer, og derfor tør man ikke investere millioner i en ny stald til slagtegrise. Så skal udviklingen vendes, skal vi have et klart politisk signal om, at vi skal have højværdiproduktion af grisekød i Danmark, og de gode arbejdspladser, der følger med den, siger han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle