Grisenoteringen hæves op over 11 kroner

Mens det europæiske marked for fersk grisekød befinder sig i et vakuum, så løftes priserne på eksporten ud af Europa.

Danish Crown hæver slagtegrisenoteringen for uge 20 med 20 øre så den lige kravler over 11 kroner og lander på 11,10 kroner pr. kilo. 

Sonoteringen bliver på 8,5 kroner pr. kilo.

Mens det europæiske marked for fersk grisekød befinder sig i et vakuum, så løftes priserne på eksporten ud af Europa.

- Vi arbejder over en bred front på at få flyttet priserne til et niveau, der kan generere en afregning for grisene, som matcher vores ejeres omkostninger ved produktion af grisene. Vi lukker i øjeblikket nye kontrakter til bedre priser på den del af vores eksport, som går ud af EU, og det er positivt på et tidspunkt, hvor efterspørgslen i Europa ikke er overvældende, siger Kasper Lenbroch, der er kommerciel direktør i Danish Crown i markedsberetningen.

Der er fortsat en god efterspørgsel på bacon, nakker og brystflæsk. Bove, kamme og mørbrad afsættes stabilt, mens priserne på forender og skinker er under pres.

- Vi lykkes i øjeblikket med at begrænse andelen af delstykker og udskæringer med ben, som skal sælges fersk i Europa. Det giver os en større fleksibilitet i vores afsætning, og det er med til at forbedre vores muligheder for at få højere priser for vores varer, siger Kasper Lenbroch.

Eksporten ud af Europa er bredt funderet med Japan, Australien, USA og Sydkorea, som de vigtigste markeder, sammen med Kina, hvor interessen dog i øjeblikket er begrænset til de klassiske Kinavarer.

 


 

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle