Griseprisen tager små skridt på stedet: Notering ligger stille igen

Danish Crowns grisenotering er igen uændret.

Små skridt på stedet. Det er de ord, der ifølge Danish Crown bedst karakteriserer det europæiske marked for fersk grisekød lige nu.

Derfor bevæger markedet sig kort fortalt sidelæns.

- Vi er et sted, hvor alle leder efter den nye normal. Altså, hvad er niveauet for priserne på ryggen af de prisstigninger, som inflationen lige nu har udløst. Det er svært at svare på, og derfor er forbrugerne tilbageholdende med deres indkøb, og detailhandlen holder igen med kampagnerne på eksempelvis grisekød, siger Kasper Lenbroch, der er kommerciel direktør i Danish Crown.

- Det kan aflæses i forbruget, men på et tidspunkt har forbrugerne tømt både køleskabet og fryseren, og så vil forbruget stige igen, siger han.

Derfor ligger grisenoteringen stille igen for uge 22. Noteringen for slagtegrise fortsætter dermed på 11,10 kroner per kilo. Sonoteringen forbliver ligeledes på 8,5 kroner pr. kilo.

Ifølge Danish Crown afsættes skinker "jævnt" og salget af bacon, kamme og brystflæsk er stabilt.

Priserne på forender, bove og nakker halter til gengæld, fordi grillsæsonen endnu ikke for alvor er kommet i gang.

- Vi har massivt fokus på at løfte vores eksport ud af Europa. Der er indikationer på, at der opstår nye muligheder i Asien og Australien. Dem skal vi være klar til at gribe, og det kan måske være med til at flytte markedet i Europa, selv om de kinesiske indkøbere fortsat er tilbageholdende, siger Kasper Lenbroch.

 

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle