Grovvareboss: Tankevækkende, at store konkurrenter ikke gider Danmark

Hvorfor er internationale grovvaregiganter som Cargill, Agrial, Lantmännen og andre konkurrenter til DLG og Danish Agro ikke mere til stede og konkurrerer om de danske grovvarekunder?

Det spørgsmål stillede adm. direktør i Danish Agro Henning Haahr under sit oplæg, ved fejringen af Landbrugsraadets 100-års jubilæum på Axelborg torsdag . Her mødtes de fire største danske andelsselskabers topfigurer i form af Danish Crowns Jais Valeur, Henning Haahr fra Danish Agro, Kristian Hundebøll fra DLG, samt Peder Tuborgh fra Arla på scenen i en større debat om fremtiden for dansk landbrug.

"Hvis ikke vi er skarpe og skaber værdi i dagligdagen, så handler vores ejere andre steder. Det er et sundt konkurrencepres, som vi bifalder", konstaterede han og mente, at dansk landbrug kan være stolt af, at man har to så store danske aktører, som DLG og Danish Agro, der har spredt sig ud over så markante positioner og ejerskaber i Østersøregionen.

Henning Haahr svarede kort efter selv på sin egen overvejelse omkring konkurrenterne.

"Det er i sig selv tankevækkende, at Danmark som et stort landbrugsland er helt uinteressant for de store internationale selskaber. Det kune jo vidne om, at vi ikke gør det så dårligt. At vi har et effektivt set-up", påpegede Henning Haahr.

Emneord

video

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle