Høje tilmeldinger: Slagterier mærker pres på kapaciteten

Danish Crown har svært ved at indhente efterslæb fra sommeren. Også Tican mærker pres med større tilmeldinger end kapaciteten.

Antallet af tilmeldte grise til slagtning overstiger lige nu kapaciteten på de danske slagterier.

Det fremgår af såvel Danish Crowns som Ticans ugentlige opdateringer til andelshaverne.

Hos Danish Crown har man de seneste måneder kæmpet med et efterslæb på 3-4 dages slagtninger, svarende til lige i underkanten af 200.000 grise.

Trods meldinger i starten af september om, at man nu var over sommerferie-afviklingen på slagtekæderne, er det ikke lykkedes koncernen at hente ind på efteslæbet, der også for den kommende uge byder på udsættelser af 190.000 grise.

Det skyldes ifølge de ugentlige nyhedsmeldinger, at tilmeldingerne er høje.a

"Den forventede tilmelding til næste uge er på samme niveau, og det forventes, at mængden af udsatte reduceres til omkring 175.000 til uge 42", lyder det fra Danish Crown.

Hvor mange grise Danish Crown slagter per uge oplyses ikke. Det er derfor ikke muligt at se, om udsættelserne skyldes voldsom vækst i det reelle antal slagtedyr - eller om det derimod skyldes problemer på slagterierne, så kapaciteten er mindre. 

I sidste uge kommenterede daglig leder af ejerservice Nicolaj Nørgaard dog også udsættelserne med, at den optimale slagtevægt - på grund af det massive fald i noteringerne de seneste måneder - også er faldet og at det dermed betyder, at grisene skal slagtes tidligere end før.

Også på søer udsættes der for pt. tilmeldte dyr, men dog i langt mindre omfang, så der løbende via lørdagsarbejde i Skærbæk, kan indhentes. 

Hos Tican blev der i august efter hele halvandet års efterslæb meldt, at man nu igen var med på slagtningerne til tiden.

Denne uge lød det dog så, at der nu igen var pres på, dog i den absolut mindre del af skalaen i forhold til de tidligere masive udsættelser.

"Slagtningerne forløber planmæssigt, men tilmeldingerne har de seneste uger oversteget vores kapacitet så vi nu er ca. 1 dag bagud. De sidste dage har vi dog konstateret en faldende slagtevægt", lød det til de mange kontraktleverandører.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle