Hestemand scorer 647 mio. kr. i overskud på ét år

Egenkapitalen buldrer i vejret for landets mest succesfulde hestemand Andreas Helgstrand.

Salget af majoriteten af Helgstrand Dressage endte som en mildest talt god forretning for den succesfulde hestemand Andreas Helgstrand.

Det viser regnskabet for hans holdingselskab Wama Consult for 18/19 med al tydelighed.

Her ender resultatet på bundlinjen med et overskud på 647 mio. kr.. Efter skat.

Baggrunden for det imponerende resultat - selv for dressurmanden, der er kendt for flotte resultater i en branche, der ellers ofte kan melde om store driftsunderskud - er salget af majoriteten af Helgstrand Dressage tilbage i sommeren 2018.

Således indløb der 702 mio. kr. under posten "salg af finansielle anlægsaktiver" i regnskabsåret i Wama Consult.

Egenkapital på en milliard kroner

Dermed har den hollandske kapitalfond Waterland altså betalt betydeligt mere for aktieposten på 53 procent af selskabet Helgstrand Dressage end tidligere estimeret.

Da selskabet meldte ud om salget vurderedes det, at købsprisen for aktieandelen ville lyde på omkring 400 mio. kr. - og at selskabet dermed ville være 700-800 mio. kr. værd.

Men salgsprisen har altså været tæt på det dobbelte.

Det høje salgsprovenu betyder, at egenkapitalen i Wama Consult er skudt i vejret fra i 17/18 at have heddet 356 mio. kr. til nu efter det aflagte regnskab at lyde på 1 mia. kroner.

Vil være global markedsleder

Ifølge regnskabet ejer Andreas Helgstrand via Wama Consult fortsat 47 procent af StandbyCo I Aps Aalborg. Dette er selskabet, der i dag er ejer af Helgstrand Dressage. Den tidligere OL-rytter har desuden fortsat den daglige ledelse af avlsselskabet.

Netop Helgstrand Dressage aflagde regnskab ved udgangen af oktober. Det skete med en lidt lavere omsætning og resultat end året før - men stadigvæk 75,3 mio. kr. på bundlinjen ud af en omsætning på 416 mio. kr.

Samlet set har Helgstrand Dressage siden opstarten i 2008 genereret over 430 mio. kr. i overskud.

Målet er efter Waterlands opkøb at gøre virksomheden til global markedsleder inden for træning og avl af dressurheste.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle