Hvidtfeldt om algevækst: Vi afventer reelle tal

Viceformand, Lars Hvidtfeldt mener ikke, at man på baggrund af de lækkede tal, kan konkludere at vores vandmiljø forringes. Det er for tidligt at konkludere noget, siger han.

Ifølge lækkede beregninger, som netmediet Altinget er kommet i besiddelse af, er klorofylkoncentrationen i danske fjorde og havområder stigende for tredje år i træk.

Hos Landbrug& Fødevarer er viceformand Lars Hvidtfeldt parat til at se på sagen, hvis det viser sig at være hold i den. 

"Hvis det, mod forventning og mod vores viden i dag, skulle vise sig, at landbruget skulle være årsag til forringelse vores miljø noget sted i landet,  så er vi selvfølgelig klar til at se på det", siger han i en skriftlig kommentar til Landbrugsavisen.dk.

Kan ikke konkludere noget endnu

Ligesom Miljø - og fødevareminister, Esben Lunde Larsen, mener han også at det er for tidligt at konkludere på tallene.

"Det er for tidligt at konkludere noget, da AU (Aarhus Universitet, red.) ikke har offentliggjort disse data og forklaringer på udviklingen", siger Lars Hvidtfeldt.

Ministeren kaldt i samråd

De lækkede oplysninger har, ifølge Altinget, fået Enhedslistens miljøordfører, Maria Reumert Gjerding, til at indkalde miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) i samråd.

"Det er dybt alvorligt for vores vandmiljø, hvis algevæksten er stigende. Vi risikerer, at forbedringerne fra 30-års vandplaner er ved at blive sat over styr", siger hun tidligere torsdag til Altinget.

Lars Hvidtfeldt kritiserer Maria Reumert Gjerding for at bruge oplysninger til på den måde.

"Det er useriøst, når nogle politikere som Maria Reumert Gjerding og Danmarks Naturfredningsforenings præsident, Ella Maria Bisschop-Larsen, bruger disse data i en ideologisk kamp mod landbrugspakken", mener han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle