Klimadirektør lodret uenig i Enhedslistens nye udspil

Hos Landbrug & Fødevarer undres man over Enhedslistens tilgang til at opnå klimagevinster i landbruget. På under et år er partiet gået fra at ville udvikle til at ville afvikle landbruget. Klimadirektør hos Landbrug & Fødevarer er lodret uenig i ændringen i tilgangen.

Enhedslistens nye klimaudspil er udtryk for osteklokke-tænkning. 

Det mener klimadirektør i Landbrug & Fødevarer Niels Peter Nørring, efter at Enhedslisten tirsdag har præsenteret et nyt klimaudspil på partiets sommermøde.  

- Det er et udtryk for, at de kun ser på Danmarks del af klimaregnskabet og ikke tager højde for, at hvis man halverer den animalske produktion i Danmark, vil det bare blive produceret et andet sted. Efterspørgslen vil jo ikke blive mindre, selv om vi stopper produktionen, siger han til landbrugsavisen.dk. 

En halvering af den animalske produktion vil derfor ikke ændre på det globale klima, men alene skade landbruget og fødevareproduktionen i Danmark, mener han og nævner, at det vil betyde en forringelse af vilkårene i landdistrikterne og en yderligere skævvridning af Danmark. 

- Vi må sige, at vi undres over, at Enhedslisten, der var med i en bred landbrugsaftale for 11 måneder siden, nu går ud og vil afvikle landbruget og ikke udvikle, det som var krumtappen i aftalen, siger han. 

Og ændringen i tilgangen giver ikke mening ifølge klimadirektøren. 

- Vi er lodret uenige i, hvordan man kan levere klimagevinster inden for landbruget. Vi vil gerne tilgangen fra landbrugsaftalen. Det er en meget  ambitiøs aftale, hvor der er fokus på nye løsninger og teknologier, der kan bringes os i mål. Det er med den tilgang, vi kan nå reduktionsmålene. 

Han peger på tiltag inden for blandt andet fodertilsætningsstoffer, staldinventar,  grønne proteiner, pyrolyse, genetik og planteforædling, der skal være med til at bringe Danmark i mål. 

- Det er nogle af de ting, der er de rigtige at have fokus på. Og når de tiltag bliver en realitet ude på landbrugene, vil vi kunne eksportere vores know- how og vores teknologi til gavn for både Danmark og klimaet. 

- Dermed har vi ikke sagt, at vi ikke skal gøre noget i forhold til plantebaserede fødevarer. Vi skal have fokus på at rykke forbrugernes fokus over på plantebaserede og fødevarer, og vi skal have fuld fokus på at udvikle den plantebaserede fødevareproduktion, men vi når ikke i mål med den grønne dagsorden ved at afvikle den animalske produktion. 


 

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle