Konkurslandbrug til salg for 172 mio. kr.

Tinghøjgaard er nu sat til salg for 172 mio. kr.

"Med 1000 hektarer tror jeg faktisk, at det er den største, der har været til salg. Der findes andre, der er større, men ikke nogen, som er til salg."

Sådan lyder vurderingen fra ejendomsmægler Evald Borup, som har nordjyske Tinghøjgaard til salg. Tidligere i år gik landbruget, som har tilhørt Bøje Pedersen og hans familie, konkurs.

Ejendommen har været til salg i tre dage, men Evald Borups telefon er rødglødende, fortæller han.

"Og jeg kan sige, at den trækker også udenlandsk interesse. Vi har fået henvendelser fra Sverige, Tyskland og Holland," forklarer han.

Evald Borup er også uddannet valuar.

Prisen på de 172 mio. kr. er kommet ved at gennemgå driftsbygninger, jorden, boliger, foder og andet inventar og så lægge det hele sammen.

"Hvad det kan forrente er noget helt andet. Det tager jeg ikke hensyn til," fortæller Evald Borup, som påpeger, at kun købere med en solid egenkapital kan blive godkendt til at købe sådan en ejendom.

Gerrit van der Meer, købsmægler for Dan Dutch Farms, har også delt ejendommen. Han har også fået henvendelser på den.

"Ja, det må vi se, om det er seriøst. Det skal tiden vise," siger han.

Gården er beliggende i Himmerland syd for Astrup i Mariagerfjord kommune, beretter ejendomspræsentationen.

Bedriften har et samlet eget jordareal på 982 hektar fordelt på 14 omkringliggende ejendomme.De 824 hektar er omdriftsareal og passes af en maskinstation. Der er 32 hektar permanente græsser, anslået 30 hektar skov, og resten er moser, udyrkede og bebyggede arealer.

Der er staldanlæg med plads til 1227 køer i løsdriftsstalde opført i elementbyggeri. Der er to gange 44 malkeanlæg Stranko tilknyttet opsamlerplads til 300 køer.

Ejendommene sælges i fuld drift med besætning, grovfoder samt maskiner til staldene.

Det er en SDM-besætning. Ca. 9.600 kg mælk til mejeriet/ko.

Velfærdsrum til personale med bad og toilet, samt kontor. Den gamle malkestald er bevaret til håndtering af råmælk. Stor lade, samt maskinhus og halmlade. Kalvehytter til kalvenes første levetid, herefter flyttes de ud på bedriftens øvrige ejendomme og vender hjem som kælvekvier. Gylletanke med kapacitet til fire måneder.

Kommentarfelt fjernet: Vi har tidligere haft erfaringer med kommentarer, der ikke var taktfulde, i lignende sager, og vi har derfor valgt at deaktivere kommentarmuligheden.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle