Kopenhagen Fur melder udsolgt på auktion - danske skind revet væk

På de seneste dages auktioner hos Kopenhagen Fur er prisen på danske minkskind steget med 85 procent. Der er yderligere prisstigninger i vente de kommende måneder.

Alt er blevet solgt, og priserne på de danske minkskind er steget med omkring 85 procent på Kopenhagen Furs auktioner, hvor to millioner skind har været under hammeren.

Det skriver Finans.

Salget overgår pelshusets forventninger og alt er blevet solgt. 

"Allerede for et år siden var der udsigt til, at priserne ville begynde at stige, fordi den globale produktion var faldet, og de kinesiske lagre af skind var tomme. Så kom coronakrisen med nedlukninger og restriktioner, som holdt priserne nede gennem hele 2020. Først nu er situationen ved at være normaliseret på de vigtige eksportmarkeder. Derfor kommer prisstigningerne, og de kommer med endnu voldsommere kraft end vi havde turdet håbe på,« siger Tage Pedersen, bestyrelsesformand for Kopenhagen Fur og formand for Danske Minkavlere til Finans.

Den store prisstigning skal dog ses på baggrund af, at priserne i 2020 var på et absolut lavpunkt.

Der har været udbudt færre af de mest eftertragtede minkskind på denne uges auktion end der vil være på de kommende auktioner. Alene af den grund vurderer Kopenhagen Fur at der er udsigt til endnu højere gennemsnitspriser ved de næste auktioner. 

I normal drift i 2021

12. november 2020 meddelte Kopenhagen Fur at selskabet lukker. 

Kopenhagen Fur kommer dog til at køre som normalt i 2021, hvilket betyder at pelshuset stadig forventer en almindelig salgssæson i 2021.

Kopenhagen Fur har yderligere 3 planlagte auktioner i 2021. 

Kopenhagen Fur, der blev stiftet i 1930, har 300 ansatte og er ejet af medlemmer af Dansk Pelsdyravlerforening. Det er verdens største auktionshus for pels.

Minkudbetaling begyndt

De danske minkavlere er først i denne uge, uge 8, begyndt at få penge ind på deres konti for aflivningen af deres dyr og for skinderstatning.

En opgørelse på Fødevarestyrelsens hjemmeside viser, at de første knap 50 millioner af 18,8 milliarder kroner er udbetalt. De er fordelt til 97 minkavlere.

Langt størstedelen af beløbet - næsten 40 millioner kroner - er udbetalt som et forskud på erstatningen for skindværdien. De øvrige næsten ni millioner kroner er honorarer, fremgår det.

Honoraret er den tempobonus, som regeringen indførte i efteråret. Her kunne de minkavlere, som hurtigt fik aflivet deres besætning, få udbetalt en bonus per mink.

På et pressemøde 4. november 2020 oplyste statsminister Mette Frederiksen (S), at alle mink i Danmark skulle slås ned.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle