Krig i Ukraine krævede hurtig omstilling hos Agrometer

Rusland har været Agrometers ubetingede største marked for gylleudlæggere. Det stoppede brat i februar. Hurtig omstilling hindrede fyringer og eksport til nye markeder. Det er lykkes forbavsende godt.

Agrometer har gennem en årrække solgt 15-20 store selvkørende gylleudlæggere til Rusland.

Ruslands invation af Ukraine krævede, at der blev sadlet om i en voldsom fart. 

På Agromek gjorde Jan Friis, sales manager hos Agrometer, et foreløbigt status: Salget af de store gylleudlæggere er faldet til 10-12 solgte maskiner i år. Men det kunne bestemt have været meget værre.

Nye markeder

Årsagen til, at Agrometer har haft succes med at sælge sine udlæggere igen i 2022 er, at det på kort tid lykkedes, at opbygge et marker i flere Østeuropæiske lande som Polen, Rumænien, Bulgarien, Ungarn, Ukraine samt Slovakiet. 

- Salget af gylleudlæggere udgør omtrent 20-22 procent af vores aktiviteter. Derfor har det været vigtigt, at vi fandt nye markeder, for at undgå fyringer blandt de ansatte, siger Jan Friis. 

Han tilføjer, at salg af gylleudlæggere til Ukraine har krævet, at ambassaden har været inde over. Både i forhold til at sikre at pengene blev overført inden levering – og for at undgå at der blev solgt maskiner til områder, som russerne råder over.

Emneord

Agromek 2022

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle