Laksen boltrer sig i Vestjylland

Det går godt med laksebestanden i Storå.

På to år er bestanden af laks i dele af Storå i Vestjylland firdoblet. Det viser en ny undersøgelse fra DTU Aqua, oplyser Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

DTU Aqua har opgjort den samlede lakseopgang i efteråret og vinteren 2015 til mere end 5.800 laks. Tilbage i 2011 og 2013 var den samlede opgang af gydemodne laks i Storå i 2010 og 2013 henholdsvis 1.293 og 1.236 laks.

"Storå har nu en af Danmarks største bestande af laks. I dag ophjælpes bestanden i Storå med udsætninger af et år gamle lakseungfisk. Men målet er at skabe en laksebestand, som kan klare sig uden udsætninger," siger vicedirektør Anders Koed, DTU Aqua.

Beregninger viser, at laksefiskeriet ved Skjern Å skaber lokaløkonomisk omsætning på 14,6 mio. kr. om året.

Morgenposten: Stor John Deere Europapremiere i dag - Maskinforretning på nippet med ny afdeling i Randers.Maskiner 11. december · 06:49

Forbedrede gyde- og opvækstområderne i åen, udsætning af lakseungfisk og begrænsninger i fiskeriet, for eksempel laksekvoter, har medvirket til fremgangen.

"Jeg vil især takke de lokale lystfiskere for at have brugt deres fritid på at passe og pleje åen og fiskene, og kommunerne som sideløbende har skabt gode forhold for fiskene til at gyde og vokse sig store," siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen i en pressemeddelelse.

Miljø- og Fødevareministeriet har bidraget til fremgangen for laksen med 8,2 mio. kr. fra fiskeplejemidlerne over en årrække fra 2005 til 2015. Pengene er blandt andet gået til udsætning af lakseungfisk, udlægning af grus og diverse undersøgelser af laksebestanden.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu