Landbrugets Finansieringsbank afvikles

Nu er en plan klar for afviklingen af Landbrugets Finansieringsbank.

Landbrugets FinansieringsBank - der i kølvandet på finanskrisen har udstedt lån og garantier til landbrug midt i generationsskifter og rekonstruktioner - afvikles nu.

Det fortæller banken - der er ejet af Landbrug & Fødevarer, Finansiel Stabilitet og den finansielle sektor i Danmark - i en pressemeddelelse.

Banken udstedte deres sidste lån i foråret, men gik så ind i en afviklingsproces. Nu har ejerne bag lagt en plan. Banken afleverer deres banklicens, men fortsætter med at eje lånene. Fra senest 1. november vil selve administrationen dog ligge hos DLR Kredit. Realkreditselskabet var i sin tid med gruppen, der var en del af diskussionerne omkring stiftelsen af Landbrugets FinansieringsBank. Lånene vil altså ligge et selskab uden egne ansatte.

Landbrugets FinansieringsBank vil først endeligt blive afviklet, når de sidste lån er udløbet. Lånene er udstedt som 15-årige serielån, så der kan i teorien gå lang tid, men hensigten er lånene på et tidspunkt skal blive så attraktive, at de overtages af andre pengeinstitutter inden da.

"Hensigten er, at lån overtages hen ad vejen af andre pengeinstitutter, så jeg kan ikke forestille mig, at de lån kommer til at løbe ud i dette selskab," siger Jesper Lyhne, adm. direktør for Landbrugets Finansieringsbank til Landbrugsavisen.dk.

Når LFB afleverer banklicensen, vil medarbejdere, som ikke er opsagt, blive overdraget til DLR Kredit med henblik på fortsat håndtering af kunderne og selskabet i afviklingsperioden. Overdragelsen forventes at ske d. 1. november 2017.

Jesper Lyhnes egen fremtid er uafklaret:

"Jeg ved, hvad jeg skal lave de næste måneder," siger han.

Om sin egen opgave, skriver banken i pressemeddelelsen:

"LFB blev skabt med henblik på at sikre levedygtige landbrug bedre muligheder for at opnå finansiering. Det har ikke været et nemt udgangspunkt for en bankforretning, men det er i al væsentlighed lykkedes at imødegå yderligere værditab og hjælpe de kunder, som på grund af de særlige omstændigheder, var bragt i en vanskelig situation. Dette skyldes en meget prisværdig, kvalificeret og vedholdende indsats af LFB’s ledelse og medarbejdere."

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle