Landmænd med 30 års høstsamarbejde :"Det går ved fælles hjælp"

Når man har høstet sammen i 30 år, er der en klar rollefordeling fortæller Evald Godtfredsen.

På Skovkærgård i Vandel ved Billund, er de netop blevet færdige med at høste. Gården ejes af Jørgen Worm, som er svoger til Evald Godtfredsen som har indsendt billedet. De to har nu i 30 år høstet sammen.

"Vi har i ca. 30 år haft et meget velfungerende høstarbejds- og maskinfællesskab. For 22 år siden blev min bror Henning også en del af fællesskabet. Vi har hver vores ejendomme, og vi hjælper hinanden i høsten. Vi startede med en 10 fods mejetærsker og har i dag en 22 fods. I dag høster vi tilsammen godt 200 hektar. Teamet har en klar fordeling af rollerne - vi gør det, vi hver især er bedst til", fortæller Evald Godtfredsen.

Han oplyser at hans bror Henning som regel kører mejetærskeren, imens Jørgen Worm og han selv kører korn hjem eller til foderstoffen.  

"I dag er Jørgen pensionist, men har stadig planteavl. Skovkærgård har ca. 60 hektar med hvede, havre og vårbyg. Henning og jeg har slagtesvin", fortæller Evald Godtfredsen.

Som regel får de tre mænd hjælp af deres børn og hustruer i høsten, for at få det hele til at gå op, men når man ikke til dagligt arbejder i landbruget, kan der nemt ske uheld.

"Esben, Jørgens ældste søn, er ikke beskæftiget i landbrug, men netop denne dag var han hjemme for at hjælpe til med høsten. Han er ikke rutineret udi blød jord og store maskiner, og kørte derfor grundigt fast, fortæller Evald Godtfredsen om billedet. 

Officielle tal: Høsten 2017 rammer rekordniveauMark 14. december · 08:47

Vognen og traktor kom dog op igen, da de fik spændt en anden traktor foran og fik hevet begge op.

"Som med alt andet går det ved fælles hjælp," lyder det fra Evald Godtfredsen som fortsætter:

"Høsten i år har været udfordret af regn, hvilket har givet meget, temmelig vådt korn, men udbyttet kan vi ikke klage over", afslutter han.

Evald Godtfredsen deltager i Skyd høsten bedst. Her kan han både vinde en høstlagkage til hele høstholdet samt hovedpræmien, i form af en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du også deltage Skyd høsten? Så klik her.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Mere om temaet

Faktaboks

Skyd høsten først

Alle afgrøder er blevet høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu